Ταυτόχρονα το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στην κάλυψη μέσω ΑΣΕΠ 750 θέσεων προσωπικού
Ιδρύονται 254 Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους για την εξυπηρέτηση των φτωχών
Κοινωνία
10/12/2016 | 17:57

Το αργότερο έως τον Φεβρουάριο του 2017 σχεδιάζει το Υπουργείο Εργασίας  να λειτουργήσουν τα 254  “Κέντρα Κοινότητας” που θα συσταθούν στους αντίστοιχους Δήμους όλης της χώρας αποτελώντας στην ουσία τα Κ.Ε.Π των φτωχών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων( άποροι, ΑμεΑ, ρομά, μετανάστες κλπ) καθώς μέσω αυτών θα πληροφορούνται, προσκομίζοντας απλώς το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ τους, σε ποιό πρόγραμμα κοινωνικής ενίσχυσης μπορούν να ενταχθούν, τι προνοιακά επιδόματα μπορούν να λαμβάνουν, όπως και τυχόν  κοινωνικές παροχές που δικαιούνται και οι οποίες προβλέπονται σε ελληνικά η κοινοτικά προγράμματα ενίσχυσης της φτώχειας.

Ειδικότερα θα μπορούν να ενημερωθούν για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που μπαίνει σε καθολική εφαρμογή σε όλη τη χώρα από 1/1/2017,για τις ρυθμίσεις του νόμου για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ θα μπορούν να συμμετέχουν σε πολιτικές απασχόλησης μέσω του ΟΑΕΔ και σε προγράμματα  δια βίου μάθησης.

Στο πρόγραμμα δημιουργίας των “Κέντρων Κοινότητας” έχουν ήδη  δηλώσει συμμετοχή 70 δήμοι και όπως εκτιμάται μέχρι το τέλος Γενάρη θα ενταχθούν και οι υπόλοιποι.184.

Ταυτόχρονα το Υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει στην κάλυψη  μέσω ΑΣΕΠ 750 θέσεων προσωπικού το οποίο θα κληθεί, με  3ετή σύμβαση εργασίας πλήρους απασχόλησης ,να στελεχώσει τα παραπάνω “Κέντρα Κοινότητας”.

Στην προκήρυξη που θα εκδοθεί σύντομα επιπλέον μοριοδότηση θα δικαιούνται όσοι εργαζόμενοι έχουν σχετική εμπειρία έχοντας απασχοληθεί στο παρελθόν σε γραφεία  διαμεσολάβησης δήμων (για προνοιακά ζητήματα) και σε δομές φτώχειας.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer