Στην περιοχή των Πρόννων βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος μαζί με άλλα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ
Θετικό πρόσημο για τον Θόδωρο στους Πρόννους
Πολιτική
28/10/2014 | 10:07

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Στην περιοχή των Πρόννων βρέθηκε χθες  ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος μαζί με άλλα στελέχη της Περιφερειακής Αρχής και αντιπροσωπεία της ΑΝΑΣΑ, όπου επισκέφθηκε τον Μυκηναϊκό Θολωτό Τάφο στα Τζαννάτα και την Ιερα Μονή της Άτρου.
Δύο μνημεία κορυφαίας πολιτιστικής και θρησκευτικής σημασίας για την Κεφαλονιά. που δεν είχε επισκεφθεί ποτέ μέχρι σήμερα ο κ. Γαλιατσάτος και έμεινε εντυπωσιασμένος κατά την ξενάγηση του στους χώρους. Μαζί του ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Γαλιατσάτος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Φιλίππου, Σουζάνα Πεφάνη, Κατερίνα Βαγγελάτου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΙΝ, Παναγής Ζησιμάτος καθώς επίσης οι Μάκης Βασιλάτος, Γιώργος Ματαράγκας, Παναγής Βλάχος και άλλοι. Πρώτος σταθμός του Περιφερειάρχη και της συνοδείας του ήταν ο αρχαιολογικός χώρος των Τζαννάτων, όπου τον υποδέχθηκαν και τον ξενάγησαν στο εσωτερικό του Θολωτού Τάφου ο πρώην Νομάρχης, Μάκης Μεταξάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Πόρου, Γιάννης Πετράτος. Επόμενη στάση τους ήταν η Ιερά Μονή της Άτρου, όπου τους καλοσώρισαν ο Ηγούμενος, Δανιήλ Ζωγράφος και ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καβίδας. Ο κ. Γαλιατσάτος είχε την ευκαιρία να μάθει για την ιστορία του αρχαιότερου μοναστηριού της Κεφαλονιάς, να ξεναγηθεί στους ιστορικούς χώρους του αλλά και να θαυμάσει την υπέροχη θέα του προς το Ιόνιο από υψόμετρο 760 μέτρων. Σ’ όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκαν, μάλιστα, δύο βιβλία που αναφέρονταν στην ιστορία της Μονής της Άτρου και στην αντίστοιχη της Παναγίας της Φιδούσας. Η παρουσία του Περιφερειάρχη στους Πρόννους κορυφώθηκε με συζήτηση-ομιλία που πραγματοποίησε, ενώπιων κατοίκων και φορέων της περιοχής στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πόρου. Σ’ αυτή παρευρέθηκαν ακόμη ο Αντιπρόεδρος του ΟΚΑΠ, Σπυρονικόλας Σολωμός, ο τέως Δημοτικός Σύμβουλος, Βασίλης Καμπίτσης, ξενοδόχοι και καταλυματίες από τον Πόρο και τη Σκάλα καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων. Μάλιστα, ο κ. Γαλιατσάτος, δίχως να χρονοτριβήσει καθόλου, έδωσε αμέσως το λόγο στον κόσμο, ο οποίος του μετέφερε τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή, ζητώντας τη συμβολή της Περιφέρειας για την επίλυση τους. Τα ζητήματα που έθεσαν, αφορούσαν το οδικό δίκτυο, την έλλειψη γιατρού, τη μη αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων και των περιπατητικών μονοπατιών αλλά και θέματα πολιτικής φύσεως, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο Καλλικράτης και τα “κόκκινα” δάνεια.

“Στήριξη στα δύο σύμβολα της περιοχής”

galiatsatos_atros
Μετά την ολοκλήρωση της εποικοδομητικής κουβέντας που είχε με τους πολίτες, ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε τον απολογισμό της σημερινής παρουσίας του στους Πρόννους. Αρχικά, μίλησε για την επίσκεψη του στον αρχαιολογικό χώρο των Τζαννάτων και τη Μονή της Άτρου. “Αυτό που αποκομίσαμε είναι η ανάγκη η Περιφερειακή Διοίκηση να προστρέξει άμεσα και στα δύο αυτά έργα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την πρόσβαση στις περιοχές αυτές και θα το κάνουμε με ιδίους πόρους. Αλλά σε δεύτερη φάση, που είναι η πιο σημαντική, πρέπει να υλοποιήσουμε μεγάλα χρηματοδοτικά προγράμματα για την αναστύλωση του Τάφου, την αντιστήριξη του, την ανάδειξη του και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος χώρου με κτίρια υποδοχής που θα μπορέσουν να του δώσουν την πραγματική εικόνα και να αποτελέσει όντως έναν πόλο έλξης για το σύνολο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Το ίδιο μπορούμε να πούμε και για την Ατρο, που αυτή τη στιγμή έχει μια μελέτη για την αποκατάσταση κι άλλων τμημάτων της παλιάς κτιριακής υποδομής. Φιλοδοξούμε ότι στο νέο πρόγραμμα 2014-20 η Περιφέρεια θα μπορέσει να το στηρίξει ουσιαστικά. Αποκομίσαμε, λοιπόν, μια καθαρή εικόνα για την αξία των δύο αυτών συμβόλων της περιοχής και είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε την επόμενη ημέρα, που φαίνεται να είναι αισιόδοξη και ουσιαστική”.

galiatsatos

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με τους πολίτες πρόσθεσε: “Σε μια προσπάθεια να υλοποιήσουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά, η Περιφερειακή Αρχή είναι κοντά στους πολίτες, παίρνει τις δικές τους σκέψεις, ακούει τα προβλήματα τους και δημιουργεί μαζί τους τις προτεραιότητες έτσι ώστε να αξιοποιήσει τους υπάρχοντες πόρους για να δρομολογηθούν τα έργα που χρειάζεται η περιοχή. Ηταν μια ζεστή και μεστή συνάντηση και όλοι είμαστε πιο σοφοί μετά από αυτή. Είναι το νέο δείγμα γραφής για το πως θα συνεννοηθεί αυτη η Περιφερειακή Αρχή με τους κατοίκους της Ιονίου Περιφέρειας. Καταρτίσαμε μαζί με τους κατοίκους των επόμενων χρόνων, εξηγήσαμε ότι κάποια πράγματα θα τα κάνουμε μόνοι μας, κάποια άλλα με συνχρηματοδοτούμενα προγράμματα και κάποια άλλα που δεν έχουμε αρμοδιότητα όπως αυτά των Υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας ή των θεσμικών θεμάτων, που εντάσσονται σε μια αντιλαϊκή πολιτική, εμείς μπαίνουμε μπροστά σ’ αυτό τον αγώναγια να αλλάξουν τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στην Ελλάδα”.

drakoulogwnas_vlaxos galiatsatos_atros filipou_drakoulogwnas_galiatsatos galiatsatos_souzana galiatsatos_tzanata

Πηγή: Εφημερίδα Κεφαλονιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer