Ένα όνειρο ζωής αρχίζει να υλοποιείται , και μάλιστα σε απίστευτες οικονομικές δυσκολίες.
Η σημασία των «έργων της Πλατείας»
Κοινωνία
19/10/2016 | 07:59

Θεωρώντας την κεντρική πλατεία κάθε χωριού, κωμόπολης ή πόλης ως την καρδιά, που ακολουθώντας τους βιολογικούς ρυθμούς του οργάνου ζωής, πάλλεται  διαρκώς για να στέλνει προς κάθε κατεύθυνση ενέργεια, ζωντάνια , δράση και ομορφιά, χαρακτηρίζοντας εν γένει και το ουσιαστικά ποιοτικό profile του τόπου που υπάρχει, καταγράφουμε μερικές σκέψεις , που ίσως φανούν χρήσιμες.

Μιλώντας για το Αργοστόλι, Καπποδιστριακή πλέον Πρωτεύουσα όλου του Νησιού ως ενιαίου Δήμου, θα δούμε ότι όντως αποτελεί το ιστορικό κέντρο της πόλης,  που βεβαίως θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει, ότι σε πρώτη ανάγνωση «μια χαρά είναι», όπως φυσικά και το Λιμάνι μας «μια χαρά ήταν» αλλά ο Νέος Λιμενοβραχίονας «κάτι περισσότερο του πρόσθεσε», και η Γέφυρα De Bossett «μια χαρά ήταν» …κάπου κάπου έπεφτε και κανένα αυτοκίνητο στον Κούταβο όταν διασταυρωνόταν με φορτηγό, αλλά η «Ιστορική ανάπλαση και πεζοδρόμησή της» κάτι περισσότερο πρόσθεσε. Έτσι απλά θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος, ότι μετά από «μισό αιώνα …ίσως και περισσότερο» , δημιουργικής απραξίας, δικαιούταν η Πλατεία μας … «κάτι περισσότερο να της γίνει».

Και έρχεται η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή, υπό τη Δημαρχία του κ.Αλέξανδρου Παρίση,  που φυσικά προέκυψε μετά από επανεκλογή, άρα και επανεπιβεβαίωση της επιθυμίας του κόσμου να υλοποιήσει το περίπου αυτονόητο για όσους θέλουμε το «κάτι παραπάνω» στη ζωή μας και κυρίως για τον τόπο μας.

Και ένα όνειρο ζωής αρχίζει να υλοποιείται , και μάλιστα σε απίστευτες οικονομικές δυσκολίες, με συσσωρευμένα τα χρέη των τ.Δημάρχων να πιέζουν ασφυκτικά τη Δημοτική Αρχή, αλλά και ταυτόχρονα να θυμίζουν στους Πολίτες τη διαφορά του «ρεαλιστικά ικανού» από το «κατά φαντασία ικανό» και με αφόρητες  Μνημονιακές υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και «Ναι» υλοποιείται ένα έργο σταθμός , που θα αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά την κεντρική μας πλατεία, προσφέροντάς της τον Ευρωπαϊκό αέρα που σέβεται και το αποδεικνύει στον Επισκέπτη της, είτε είναι νέος, είτε ηλικιωμένος, είτε με αναπηρικό αμαξίδιο, είτε τυφλός , είτε ποδηλάτης.

Μία Πλατεία, που όταν σε μερικούς μήνες ολοκληρωθούν τα έργα, όλοι θα θέλουν να τη δούν, να την επισκεφθούν, να τη ζήσουν και να ξεκινήσει να γράφει το νέο κεφάλαιό της στην ιστορία του Νησιού,

έτσι ώστε οι πρώτοι που θα την απολαύσουν και κατ’εξοχήν κερδισμένοι, να είναι κυρίως αυτοί που φυσικά θίγονται σήμερα κατά τη διάρκεια των έργων, αλλά πολύ σύντομα θα την χαίρονται πρώτοι εκείνοι και θάναι οικονομικά ευτυχείς, που με τις επιχειρήσεις τους συμβαίνει να την περιβάλλουν.

Συνεπής και πιστή στο Πρόγραμμά και τις δεσμεύσεις της, η «Ισχυρή Κεφαλονιά», απέναντι στον Κεφαλονίτικο λαό,  επέλεξε να μην κρυφτεί πίσω από την «κρίση» αδιαφορώντας για την πρόοδο του Νησιού,   αλλά τόλμησε όχι μόνο επιτυχώς να τη διαχειριστεί, αλλά κυρίως να υλοποιήσει σχέδια ανάπτυξης, που για τους επικριτές της, της Αντιπολίτευσης, θα παρέμεναν δια βίου όνειρα ….απατηλά !

Ας σταθούμε λοιπόν όλοι μας με ψυχραιμία, υπομονή και συνεργασία για να τελειώσει «μία ώρα αρχύτερα» το πολύτιμο για όλους μας έργο και ας μην αναπτυχθεί άλλη μία ειδικότητα απαξίωσης, οι «πλατειολόγοι» , όπως κάποτε με το Λιμενοβραχίονα,που για κάποιους «μπαστουνολόγους» ήταν στραβός , ή προσφάτως για τη γέφυρα, που για κάποιους άλλους «γεφυρολόγους» οι καμάρες είναι ρηχές.

Τέλος, ας δούμε την εξέλιξη των έργων με χαρά και αισιοδοξία και να μη συμβεί αυτό που αναγκάστηκε στο ραδιοφωνικό του σταθμό να παραδεχθεί πρόσφατα ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης, όταν ρωτήθηκε από το δημοσιογράφο πώς πήγε ο Τουρισμός τη φετινή χρονιά και απάντησε με προφανή θλίψη και απογοήτευση : «είχε θετικό πρόσημο …..αλλά…! ! !» …..είχε «Σκολίωση το πρόσημο» θα συμπλήρωνα εγώ !

 

Ευάγγελος Κεκάτος

Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς

plateia_erga

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer