Τα παπαγαλάκια είχαν αρχίσει εδώ και καιρό να προετοιμάζουν το έδαφος και να χειραγωγούν την κοινή γνώμη
Η πρώτη κατοικία στο σφυρί! Να ετοιμαστούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!
Πολιτική
02/08/2013 | 16:33

Του Στέλιου Ματαράγκα*

Τα παπαγαλάκια είχαν αρχίσει εδώ και καιρό να προετοιμάζουν το έδαφος και να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. Ως συνήθως μετά ακολουθεί η δήλωση του εκάστοτε  αρμόδιου κυβερνητικού στελέχους , στην προκειμένη περίπτωση ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης σε πρωϊνή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού , δήλωσε ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας θα αρχίσουν με το νέος έτος 2014.
Είναι ένα ζήτημα όμως για μας  κρίσιμης σημασίας  και  πρέπει να  τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Οι Τράπεζες και η κυβέρνηση μεθοδεύουν λοιπόν ως εξής το θέμα.
1. Την σταδιακή μείωση του ύψους του δανείου για το οποίο ισχύει μέχρι σήμερα  η απαγόρευση των πλειστηριασμών όταν το στεγαστικό δάνειο δεν εξοφλείται και το χρέος δεν υπερβαίνει τις 200 χιλιάδες ευρώ. Ετσι εξετάζεται η περίπτωση να μειώνεται ανα εξάμηνο ή έτος κατά 50 χιλιάδες ευρώ, το πλαφόν των 200 χιλιάδων ευρώ.
2.Την εξαίρεση -σε πρώτη φάση – των δανειοληπτών που περιλαμβάνονται στις ευπαθείς ομάδες , άνεργοι, πολύτεκνοι, κλπ. Μετά βλέπουμε.
Όλα αυτά για να σωθούν και πάλι οι Τράπεζες. Οι οποίες μόνο κατά τον τελευταίο χρόνο χρηματοδοτήθηκαν από το υστέρημα των εργαζομένων, των επαγγελματιών ακόμη και των άνεργων με 38 δισ ευρώ!
Είναι φανερό αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγεί στην καταστροφή την χώρα και τον λαό στην πλήρη εξαθλίωση .Γεμίζουμε ένα βαρέλι δίχως πάτο!
Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν είναι πολύ αργά!
Η πρώτη απόπειρα κατάσχεσης κατοικίας πριν λίγο καρό στην Κεφαλονιά ,αντιμετωπίστηκε σθεναρά από τα κινήματα πολιτών και η τράπεζα οπισθοχώρησε.
Αυτήν την φορά πρέπει να δυναμώσουμε τα κινήματα και τις συλλογικότητες πολιτών για σταματήσουμε την καταστροφή χιλιάδων συμπολιτών στον τόπο μας και στην Ελλάδα.
Ας πυκνώσουμε τις γραμμές όλων των αντι-μνημονιακών κινημάτων ενωμένοι πέρα από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές.

*O Στέλιος Ματαράγκας, είναι μέλος της ΝΕ  Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ  Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer