Δηλώσεις του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ στην Κεφαλονιά όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για τον Άγ. Γεράσιμο.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα διερευνά την παραμικρή καταγγελία για σκάνδαλα στη διαχείριση του δημ. χρήματος»
Πολιτική
17/08/2016 | 09:50

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο σύνολό της, σε θέματα χρηστής διαχείρισης του δημοσίου χρήματος, είτε από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης είτε από την κεντρική διακυβέρνηση, είμαστε σαφείς και άτεγκτοι.

 

Διερευνούμε κάθε καταγγελία για σχετικά σκάνδαλα, με τη βοήθεια του Υπουργείου και της Γενικής Γραμματείας Πάταξης της διαφθοράς, των Εισαγγελικών Αρχών και του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση.

 

Βεβαίως ισχύει το συνταγματικό δικαίωμα του τεκμηρίου της αθωότητας. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ψάχνουμε όσο γίνεται πιο βαθιά, όπου και ότι μας καταγγέλλουν. Όπως επίσης είναι σαφής η απόλυτη εφαρμογή των επιπτώσεων των νόμων, εάν η Δικαιοσύνη ή οι διωκτικές οικονομικές Αρχές καταλήξουν στο συμπέρασμα της ενοχής για εκείνους οι οποίοι κατηγορούνται.

 

Από πέρυσι είχα μιλήσει εδώ στο νησί ότι καμία κατηγορία για σκάνδαλα, δεν θα μείνει αναπάντητη. Και βεβαίως, η επιβεβλημένη διερεύνηση αφορά και στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του περιοδικού «Hot Doc» και αφορούν στην Κεφαλονιά.

 

Θα επαναλάβω τα του τεκμηρίου αθωότητας, αλλά και θα καταστήσω σαφές ότι ήδη γίνονται προσεκτικές και ενδελεχείς έρευνες, για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, όλων αυτών που αναφέρονται στο πολυσέλιδο καταγγελτήριο που δημοσιεύτηκε, το οποίο οφείλω να προσθέσω ότι απεστάλη και στο Γραφείο μου, (όπως επίσης και στον Πρωθυπουργό, σε αρμόδιους Υπουργούς, τον Άρειο Πάγο κλπ).

 

Και από τη στιγμή που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη οι σχετικές έρευνες επί των καταγγελλομένων, θα συνιστούσα να είναι ΟΛΟΙ πολύ προσεκτικοί στις αντιδράσεις και τις δηλώσεις τους.

 

Επίσης, με την εμπειρία μου του παλιού δημοσιογράφου επί 45 χρόνια, θα συμβούλευα ότι στον όποιο ενδεχόμενο πανικό εκείνων που καταγγέλλονται ή υπερασπιζόμενοι εαυτόν εάν αισθάνονται αδικούμενοι, η απειλή τους εναντίον δημοσιογράφων, δεν είναι η καλύτερη άμυνα και μέθοδος».

 

Αυτά δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, αναχωρώντας σήμερα από την Κεφαλονιά, όπου εκπροσωπώντας την κυβέρνηση παρέστη στη θρησκευτική επέτειο της Κοίμησης του Αγίου Γερασίμου.

 

Χθες βράδυ ο Τέρενς Κουίκ είχε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη των ΑΝΕΛ Ιονίων Νήσων Μάκη Πετράτο και μέλη της τοπικής Συντονιστικής, για ζητήματα που αφορούν στο νησί, αλλά και για τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Hot doc» και αφορούν στο Δήμο Κεφαλληνίας.

 

Στο περιθώριο της παραμονής του στο νησί, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ είχε μία ενδιαφέρουσα συνομιλία με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο που κυρίως περιστράφηκε στη επερχόμενη νομοθετική αλλαγή του Καλλικράτη, όπως και με τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κκ Δημήτριο αλλά και τον Μητροπολίτη Σουηδίας και όλης της Σκανδιναβίας κκ Κλεόπα.

agios_epishmoi

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer