Η μάχη είναι αμφίρροπη και δεν είναι εύκολο να εκτιμήσει κάποιος με βεβαιότητα, αν θα κερδίσει το "νέο" που ...πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η "συνεργασία και η συνεννόηση" που ...πουλάει ο Βαγγέλης Μειμαράκης
Η έφοδος του Βαγγέλη και το επιχείρημα του Αλέξη
Ανδρεας Κωνσταντατος
11/09/2015 | 17:15

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να εξελέγη  τον Ιανουάριο , υποσχόμενος ,  στους πάντες τα πάντα , 13 σύνταξη , αύξηση του κατώτατου μισθού , αύξηση του αφορολόγητου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , διαχείριση των κόκκινων δανείων , έως και διαγραφή ορισμένων από αυτά . Αντ’ αυτών έφερε μεγαλύτερους φόρους , περικοπές στις συντάξεις , μείωση μισθών , μείωση τζίρου στις επιχειρήσεις , capital controls  , μέτρα δηλαδή που ξεπερνούν κατά δέκα δισεκατομμύρια αυτά  , που θα ψήφιζε η κυβέρνηση Σαμαρά αν έμενε στην εξουσία και μαζί με όλα αυτά και ένα δάνειο 86 δισεκατομμυρίων ευρώ,  που κάνει αβάσταχτο ο δημόσιο χρέος.
Παρ όλα αυτά διεκδικεί  μια νέα εκλογική νίκη ,καθώς διαχειρίζεται , όπως λέει , το καινούργιο , απέναντι στο βαρύ αρνητικό πολιτικό  φορτίο που φέρνουν ακόμα η ΝΔ , και το ΠΑΣΟΚ .

Η εκλογική νίκη , γι αυτόν θα ήταν πιο εύκολη αν απέναντι του , δεν είχε έναν αντίπαλο που είχε υποτιμήσει , τον Βαγγέλη Μειμαράκη. Κανείς , ίσως εκτός από τον ίδιο και τους ανθρώπους του , δεν περίμενε , ότι θα κλείσει την ψαλίδα που φάνταζε τεράστια μέσα στο  καλοκαίρι. Κανείς δεν είχε υπολογίσει ότι η μετριοπαθής και για πολλούς πατρική φιγούρα του Βαγγέλη Μειμαράκη , θα συσπείρωνε το κόμμα του και θα άγγιζε και άλλους χώρους , με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να φέρεται ως ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.
Τι κρύβεται πίσω από αυτή την αλλαγή ;
Πρώτα από όλα η απογοήτευση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ , η οποία ήταν εντονότερη και ευρύτερη από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ , του Ιανουαρίου , έχει αποστασιοποιηθεί από τον Αλεξη Τσιπρα και πρόκειται κυρίως για νέους σε ηλικία ψηφοφόρους .
Δεύτερον η διάσπαση στο ΣΥΡΙΖΑ που ακόμα οι συνέπειες της , δεν έχουν εκλογικά υπολογιστεί καθώς ένα μεγάλο κομμάτι στου στελεχιακού δυναμικού του ΣΥΡΙΖΑ , που γνωρίζει πως να κάνει εκλογές , εχει μετακομίσει στο κόμμα Λαφαζάνη.
Τρίτον ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μειμαράκης , που κατόρθωσε να … αναστήσει ένα φθαρμένο κόμμα και που άνοιξε δρόμο και στους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ  βασιζόμενος σ ένα μόνο σύνθημα . Συνεργασία και συνεννόηση , γιατί κάνεις μόνος του , δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Κάτι που ολοένα και περισσότεροι Έλληνες αρχίζουν και το αντιλαμβάνονται.

Παρ όλα αυτά το νέο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για το .. . νέο απέναντι στο παλιό και το φθαρμένο βρίσκει απήχηση, σ ένα κοινό που έχει χάσει περισσότερα από τα προηγούμενα μνημόνια και ακόμα δεν γνωρίζει τι έχει να χάσει από το μνημόνιο , που έφερε o πρώην πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος.
Τα δημοσκοπικά στοιχεία , εμφανίζουν  βεβαίως , ότι αυτό το σύνθημα της Κουμουνδούρου , ¨να τελειώνουμε με το παλιό¨ , έχει απήχηση σ ένα κοινό που δεν ξεπερνά το 25 % . Αντίθετα  το σύνθημα της ΝΔ , για κυβέρνηση
συνεργασίας ακόμα και για κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού , δηλαδή της κυβερνητικής συνεργασίας των δυο  μεγάλων κομμάτων , ξεπερνά το 40 %.    Όμως σημασία έχει η δυναμική που θα αποκτήσουν οι δυο προτάσεις την τελευταία βδομάδα  στην κοινή γνώμη , στους ψηφοφόρους , καθώς το debate  δεν διαφώτισε κανέναν .
Με αυτά τα δεδομένα η μάχη είναι αμφίρροπη και δεν είναι εύκολο να εκτιμήσει  κάποιος με βεβαιότητα, αν θα κερδίσει το “νέο” που …πουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ , η η “συνεργασία και η συνεννόηση” που …πουλάει ο Βαγγέλης Μειμαράκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia