Ενδιαφέρει πάρα πολλούς επαγγελματίες που έχουν οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα η οποία υπάγεται σ’ αυτή την κατηγορία
Ημερίδα αγροτουρισμού στο Επιμελητήριο
05/04/2015 | 10:07

Η Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίου διοργανώνει στο ΕΒΕΚΙ στο Αργοστόλι την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 11:00 ημερίδα για τον τουρισμό υπαίθρου-αγροτουρισμό.

Το θέμα είναι τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ μιας επιχείρησης τουρισμού υπαίθρου-αγροτουρισμού. Ενδιαφέρει πάρα πολλούς επαγγελματίες που έχουν οργανωμένη τουριστική δραστηριότητα η οποία υπάγεται σ’ αυτή την κατηγορία.

-Αγροτουριστικά καταλύματα δυναμικότητος έως 40 κλινών
-Επισκέψιμα αγροκτήματα
-Παραδοσιακά εστιατόρια, ταβέρνες, καφενεία
-Εργαστήρια παραγωγής, έκθεσης και πώλησης παραδοσιακών τοπικών προϊόντων
-Μικρές επισκέψιμες παραγωγικές μονάδες όπως οινοποιεία, ελαιοτριβεία, τυροκομεία κ.α.
-Επισκέψιμα βιομηχανικά μνημεία στην ύπαιθρο , μουσεία κ.λπ.
-Περιηγήσεις ή και υπαίθριες δραστηριότητες για ιππασία, πεζοπορία, σεμινάρια γαστρονομίας , καταδύσεις, ψάρεμα, καγιάκ κ.α.

Στην ημερίδα θα δοθούν τα κριτήρια αξιολόγησης για να μπορούν οι επαγγελματίες να συμμορφωθούν με το προς ψήφιση νομοσχέδιο και να συμμετάσχουν σε προγράμματα ΕΣΠΑ κ.α. Στην ημερίδα εκτός του ενημερωτικού της χαρακτήρα θα αναπτυχθούν και θα προταθούν ιδέες πως να εκπροσωπηθούν οι επιχειρήσεις στο εξωτερικό μέσω φορέα που έχει ιδρύσει ο ΣΕΑΓΕ. Η Ένωση Αγροτουρισμού Ιονίου παρακαλεί όσους έχουν σχετικό ενδιαφέρον να λάβουν μέρος στην ημερίδα και να συστρατευθούν μαζί της σε μια κοινή προσπάθεια καταγραφής, ανάδειξης και ανάπτυξης του τοπικού μας τουριστικού προϊόντος. Σας περιμένουμε

Εκ μέρους του Δ.Σ.
Μεταξάτος Παναγής