Η εφαρμογή δίνει στους καθηγητές και διάφορες επιλογές
Εφαρμογή που επιτρέπει στους καθηγητές να κλείνουν τα κινητά των μαθητών από μακριά!
Κοινωνία
24/03/2014 | 18:14

Η μάχη ήταν άνιση και εξ’ ορισμού χαμένη. Οι καθηγητές στην πιο… δικτυωμένη χώρα του κόσμου, δεν μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τη μάστιγα που υπάρχει και στον υπόλοιπο πλανήτη, αλλά σε μικρότερο βαθμό: την άρνηση των μαθητών να κλείσουν το κινητό στην τάξη. Γι’ αυτό πέρασαν στην αντεπίθεση…

Καθηγητές στη Νότια Κορέα δημιούργησαν μία εφαρμογή που τους βοηθά να κάνουν ήσυχοι το μάθημά τους, με τα παιδιά απόλυτα συγκεντρωμένα σε εκείνους. Ή, τουλάχιστον, χωρίς να τους αποσπά την προσοχή το κινητό. Το iSmartKeeper τους επιτρέπει να απενεργοποιήσουν από μακριά τα τηλέφωνα, χωρίς να χρειαστεί να μπουν σε αντιπαράθεση με τους εξαρτημένους από την τεχνολογία μαθητές.

Μάλιστα, η εφαρμογή δίνει στους καθηγητές διάφορες επιλογές. Μπορούν να «κλειδώσουν» τα μαθητικά τηλέφωνα για όσες ώρες οι κάτοχοί τους βρίσκονται στο σχολείο, να τους επιτρέπουν μόνο κλήσεις ανάγκης, να τους επιτρέπουν μόνο να τηλεφωνούν ή απλά να τους απενεργοποιούν όλες τις εφαρμογές με εξαίρεση εκείνες που θεωρούνται εκπαιδευτικά εργαλεία. Πιο απλά, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία οι καθηγητές παίρνουν τον απόλυτο έλεγχο των συσκευών από τη στιγμή που οι μαθητές μπαίνουν στο χώρο του σχολείου.

Βέβαια το σύστημα έχει και τα προβλήματά του, αφού έχουν αναφερθεί περιπτώσεις που τα τηλέφωνα έμειναν απενεργοποιημένα για ώρες μετά τη λήξη μαθημάτων, ενώ με δεδομένο πως η εφαρμογή λειτουργεί μόνο για τα Android κινητά, κάποιοι τη γλιτώνουν.

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας συμβούλευσε και τα 677 σχολεία της να αρχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Άλλωστε, όπως αναφέρει το TIME, πρόκειται για τη χώρα στην οποία το 18% των εφήβων είναι εξαρτημένοι από τα smartphone, δηλαδή τα χρησιμοποιούν για περισσότερες από επτά ώρες καθημερινώς, ενώ όταν τους τα παίρνουν εμφανίζουν αϋπνίες και κατάθλιψη.

kinhta

Πηγή: iefimerida.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia