Η χθεσινοβραδινή φωτιά στην περιοχή «Μεγιάβουνο» της Αγίας Ευφημίας ήταν πολύ επικίνδυνη και θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα αν δεν αντιμετωπίζονταν αποτελεσματικά.
Επικίνδυνες διαστάσεις πήρε η φωτιά στη Πύλαρο
Κοινωνία
01/09/2015 | 08:11

Η χθεσινοβραδινή φωτιά στην περιοχή «Μεγιάβουνο» της Αγίας Ευφημίας ήταν πολύ επικίνδυνη και θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα αν δεν αντιμετωπίζονταν έγκαιρα, οργανωμένα και αποτελεσματικά.
Η πτώση των ανέμων από ένα σημείο και μετά διευκόλυνε προφανώς το έργο μας, όμως οι προσπάθειες των πυροσβεστών ήταν ο καθοριστικός παράγοντας του περιορισμού και τελικά της κατάσβεσής της.
Γι αυτό θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Εθελοντική ομάδα της Πυλάρου, την Πολιτική Προστασία και τους κατοίκους που συμμετείχαν και με τις προσπάθειες όλων σ ένα δύσκολο χώρο είχαμε ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Η φωτιά ξεκίνησε από ένα σημείο του Επαρχιακού δρόμου και με τη βοήθεια των ανέμων γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις. Λόγω τούτου και με τη διαπίστωση ότι τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια δεν υπάρχει κουλτούρα εμπρησμών στην Πύλαρο εκτιμούμε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από ένα απρόσεκτο και τυχαίο γεγονός (τσιγάρο). Γι αυτό απευθύνομαι στους κατοίκους και τους επισκέπτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ,κυρίως αυτή την περίοδο με τις υψηλές θερμοκρασίες ,διότι από μια μικρή απροσεξία μπορεί να προκληθεί μια πολύ μεγάλη καταστροφή.

Μάκης Αλυσανδράτος
Αντιδήμαρχος Πυλάρου

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer