Ακατάλληλα τα περισσότερα σχολεία σε Αργοστόλι και Ληξούρι μετά τους δύο καταστροφικούς σεισμούς.
ΕΠΕΙΓΟΝ: Ένταση στη σύσκεψη για τα σχολεία στη Κεφαλονιά (βίντεο)
Κοινωνία
12/02/2014 | 19:49

Σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο κτίριο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με αντικείμενο τη καταλληλότητα των σχολικών κτιρίων στο νησί μας. Οι σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από τα περισσότερα σχολεία της Κεφαλονιάς παρακολουθούν με έντονη ανησυχία και προσοχή τις ανακοινώσεις των ειδικών σχετικά με το αν είναι κατάλληλα τα σχολεία της Κεφαλονιάς να επαναλειτουργήσουν. Στη συγκέντρωση παραβρίσκεται και ο επίκουρος καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας και Κατασκευών του ΕΜΠ, Παναγιώτης Καρύδης.
Συμφώνα με το ρεπορτάζ που μας το μεταφέρει από το χώρο της σύσκεψης η Γιάννα Κουλουμπή, το 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου καθώς και το 2ο Δημοτικό Ληξουρίου καθώς και το ΕΠΑΛ Ληξουρίου κρίνονται ακατάλληλα και μεταστεγάζονται. Όπως ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τα σχολεία του Αργοστολίου προσωρινά μεταφέρονται σε Ξενία και Νάπιερ (σχολικές μονάδες).
Πριν από λίγο δημιουργήθηκε ένταση (βλέπε σχετικό βίντεο) με μια σκάλα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Κεραμειών που ζητούν οι κάτοικοι εδώ και 17 χρόνια να γίνει και ακόμη περιμένουν.  Στο σημείο απάντησε ο Δήμαρχος ότι δεν θα απολογηθεί για παραλείψεις προηγούμενων Δημάρχων και έχει δώσει εντολή να γίνει άμεσα.

Στη συγκέντρωση είναι πολλοί μαθητές αλλά και αντιπροσωπείες της ΕΛΜΕΚΙ και κομμάτων.
Η ΕΛΜΕΚΙ ζητά τα παιδιά της Γ Λυκείου να εισαχθούν με ποσόστωση και να μην δώσουν εξετάσεις. Την πρόταση έκανε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ κ. Διονύσης Γεωργόπουλος.

suskepsh_gonewn2 suskepsh_gonewn3 suskepsh_gonewn4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer