Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου
Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος: Όλοι αύριο στην απεργία
Κοινωνία
07/12/2016 | 10:18

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πήρε την σκυτάλη της αντιλαϊκής πολιτικής από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πριν στεγνώσει το μελάνι των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα, ετοιμάζει νέα επίθεση στα δικαιώματά μας στο όνομα των προαπαιτούμενων και της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν αφήνουν τίποτε όρθιο προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων

    • Η πλειοψηφία των βιοπαλαιστών που βλέπει καθημερινά τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη και τα έξοδα να γιγαντώνονται
    • Το μεροκάματο πολλές μέρες του μήνα  είναι ανύπαρκτο
    • Μας απειλούν με κατασχέσεις σπιτιών, πρώτης κατοικίας και λογαριασμών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
    • Οι χιλιάδες συνταξιούχοι  βλέπουν τη σύνταξη να εξανεμίζεται

Να βάλουμε τέρμα στην ανοχή και να γυρίσουμε την πλάτη στο νέο γύρο εξαπάτησης.

Οι κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ίση κατανομή των βαρών και δίκαιη ανάπτυξη είναι προκλητικές. Την ώρα που τσακίζουν το εισόδημά  και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό στους αυτοαπασχολούμενους με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης, που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία, την υγεία, την παιδεία στα κοράκια που καραδοκούν, πάει πολύ να το παίζουν υπερασπιστές των αδυνάτων.

Η πολιτική τους δοκιμάστηκε. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια μας, πάνω στη δική μας φοροαφαίμαξη, πάνω στον αυξημένο ΦΠΑ, στον ΕΝΦΙΑ, στα δεκάδες φοροχαράτσια, στο τσάκισμα των κοινωνικών παροχών. Η ανάπτυξη τους προϋποθέτει το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων και όσοι αντέξουμε θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με εξοντωτικά ωράρια, με μόνιμο άγχος, με απίστευτη δυσκολία, με κουτσουρεμένα μεροκάματα.

Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάκαμψη των κερδών τους. Αυτή είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όσο και αν επικαλείται η κυβέρνηση ότι αλλάζει, η αλήθεια είναι ότι θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα για τα κέρδη των λίγων. Όσο και να την μακιγιάρουν ζούμε τις καθημερινές δυσβάσταχτες συνέπειές της. Αποδείχθηκε βαρέλι δίχως πάτο για τις ανάγκες των οικογενειών μας και πρέπει να απορριφθεί.

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Δεν προσφέρει τίποτα η απομόνωση στους τέσσερις τοίχους του μαγαζιού. Η απογοήτευση και η ατομική λύση ενθαρρύνει τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Οι φρούδες ελπίδες για μερτικό από την όποια ανάπτυξη, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις σημερινές δυσκολίες, που διαιωνίζονται.

Η ανακούφιση από τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα και η ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, δεν έρχεται από τα πάνω. Όλα αυτά τα χρόνια ζήσαμε τις κυβερνητικές εναλλαγές. Ζήσαμε και τις υποσχέσεις ότι με διαβουλεύσεις και κοινωνικούς διαλόγους θα βάλουμε φρένο στην επίθεση.

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους, να μην συμβιβαστούμε με τη νέα επίθεση. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην Ασφάλιση. Δε συμβιβαζόμαστε με τη ζωή χωρίς δικαιώματα, γεμάτη ανασφάλεια που μας προορίζουν.

Η τακτική του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων που εφαρμόζουν χρόνια οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ αποδεικνύεται ήδη χρεοκοπημένη. Μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Οι αγώνες του  προηγούμενου διαστήματος δείχνουν το δρόμο. Ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας μας με το ταξικό κίνημα, τη φτωχή αγροτιά που γέμισε τα μπλόκα, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Με τις κινητοποιήσεις μας, φάνηκε περίτρανα ότι υπάρχουμε και είμαστε όρθιοι, ζωντανοί, μαχητικοί, έτοιμοι να αντεπιτεθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων, στη λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων που ήρθαν και που έρχονται. Οι αγώνες μας ανάγκασαν τη κυβέρνηση και τους συνεταίρους της να βγάλουν τη μάσκα του Ρομπέν των δασών.

Τραβούν τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό, κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης.

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά. Δυναμώνουμε την πάλη μας για να ανακτηθούν οι βαρύτατες απώλειες των τελευταίων χρόνων. Για να βγουν οι πραγματικές ανάγκες μας στο προσκήνιο.

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ

ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ώρα 10:30 π.μ.

Το δ.σ. του Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer