Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση χιλιάδες προσφυγόπουλα, ξεριζωμένα και αυτά και οι γονείς τους
ΕΛΜΕ-ΚΙ: Η θέση μας για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων
Κοινωνία
10/02/2017 | 09:10

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαίδευση χιλιάδες προσφυγόπουλα, ξεριζωμένα και αυτά και οι γονείς τους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις στην ευρύτερη περιοχή. Τα προβλήματα αυτά δεν αντιμετωπίζονται με τις κυβερνητικές φιέστες και τις εξαγγελίες περί των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) που απευθύνονται σε ένα ελάχιστο αριθμό παιδιών. Ακόμη, όμως, και γι’ αυτά πρέπει να αντιμετωπιστούν προβλήματα σε επάρκεια και λειτουργικότητα σχολικών κτηρίων και τα κονδύλια προς τους Δήμους για την καθαριότητα των σχολείων και για την σίτιση των παιδιών.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:

  • Να λειτουργήσουν τώρα, με κρατική ευθύνη, όλες οι Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΕΥΠ) που χρειάζονται, ώστε κανένα παιδί να μην είναι έξω από την εκπαιδευτική διαδικασία. Αυτό σημαίνει λειτουργία παντού: α) καταρχήν των ΔΕΥΠ, αλλά και ένταξη των παιδιών στο Γενικό Σχολείο, αφού πρώτα δημιουργηθούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, ώστε να μπορέσει το Γενικό Σχολείο να εντάξει τα προσφυγοπούλα, β) μόνιμων δομών στήριξης των παιδιών μέσα στους χώρους, με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας, που θα αναλάβουν τη δημιουργική απασχόληση τις ώρες που τα παιδιά δεν θα βρίσκονται στο σχολείο ή τις ΔΥΕΠ.
  • Να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια, τα οποία μέσω του υπουργείου Παιδείας θα κατευθυνθούν στην πρόσληψη προσωπικού, στη στήριξη των υποδομών και των σχολικών επιτροπών. Αυτό προϋποθέτει να απομακρυνθούν οι ΜΚΟ που λυμαίνονται τη μερίδα του λέοντος της χρηματοδότησης.
  • Άμεσα να παρθούν όλα τα μέτρα μέσα από τις δημόσιες δομές Υγείας (εμβόλια, εξετάσεις κ.τ.λ.) ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των παιδιών στην Εκπαίδευση.

Αργοστόλι 10 Φλεβάρη 2017

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer