Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτο το έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για λήψη μέτρων ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις
ΕΛΜΕΚΙ: Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους αγώνες των μαθητών!!!
Κοινωνία
25/11/2015 | 10:11

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θεωρεί απαράδεκτο το έγγραφο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για λήψη μέτρων ενάντια στις μαθητικές κινητοποιήσεις και τις απειλές που ακούστηκαν σε σχολείο του Νομού ότι «πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας». Μόνιμη επωδός ότι η «κατάληψη σχολικών συγκροτημάτων και διακοπή λειτουργίας των σχολείων συνιστά αξιόποινη πράξη και διώκεται αυτεπάγγελτα έχοντας σαν τιμωρία ποινή φυλάκισης 6 μήνες έως 5 έτη». Φθάσαμε στη Θεσσαλονίκη να ενημερώνονται οι γονείς ότι «σε περίπτωση που παραλείπουν να αποτρέψουν τα ανήλικα τέκνα τους – μαθητές από τη διάπραξη του παραπάνω αδικήματος, τελούν την αυτεπαγγέλτως διωκόμενη αξιόποινη πράξη της παραμέλησης της εποπτείας ανηλίκων».
Έτσι απαντά το κράτος και οι μηχανισμοί του στις διεκδικήσεις για αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων στην παιδεία που παράγουν οι πολιτικές κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου. Κι αυτά έρχονται να προστεθούν σε δεκάδες πολύμορφες πιέσεις και εκβιασμούς, στην προσπάθεια για εμπόδια στην επαφή μαθητών – ΕΛΜΕ, στην ιδεολογική χειραγώγηση, προκειμένου να κρατούν τη νέα γενιά υποταγμένη. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη διότι όχι μόνο δεν αποτρέπει αυτές τις παρεμβάσεις αλλά και διατηρεί σε ισχύ τη διαβόητη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θεσπίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και κυρώθηκε με το νόμο 2811/2000, και που οδήγησε εκατοντάδες μαθητές στα «μαθητοδικεία» όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ απαιτεί:
• Να σταματήσουν άμεσα οι απειλές και η ποινικοποίηση των αγώνων των μαθητών.
• Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Αργοστόλι 25/11/2015
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ