Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θέτει για μια ακόμη χρονιά την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί σε μόνιμη βάση το μείζον πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων
ΕΛΜΕΚΙ: Ανάγκη το μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα των σχολείων
Κοινωνία
18/09/2016 | 22:22

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ θέτει για μια ακόμη χρονιά την επιτακτική ανάγκη να αντιμετωπιστεί σε μόνιμη βάση το μείζον πρόβλημα της καθαριότητας των σχολείων, με παράλληλη διασφάλιση του δικαιώματος των καθαριστριών στη μόνιμη σταθερή εργασία. Το ζήτημα αυτό επικαιροποιείται για όλα τα σχολεία αλλά και τίθεται για το νέο συγκρότημα στο Αργοστόλι (Φαραώ), για το οποίο απαιτούνται τουλάχιστον από δύο σε κάθε κτίριο. Το ζήτημα πρέπει να λυθεί με αύξηση της κρατικής επιχορήγησης και νέες προσλήψεις που να καλύπτουν τις ανάγκες κι όχι με αυθαίρετες μετακινήσεις και ελαστικοποίηση του προσωπικού καθαριότητα και φύλαξης των σχολείων της πρωτεύουσας.

Καμία καθαρίστρια που συνταξιοδοτείται δεν αναπληρώνεται με μόνιμο προσωπικό. Η μείωση κατά 60% της επιχορήγησης των σχολείων από την κυβέρνηση, δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα, ενώ εντείνεται και στο πλαίσιο της τοπικής διοίκησης η συζήτηση για την ανάληψη της ευθύνης καθαριότητας από εργολαβικά συνεργεία. Επιπλέον, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχώρησε σε νέα μεγάλη μείωση στο κονδύλι του υπουργείου Παιδείας που προορίζεται για τις πληρωμές τους. Το αποτέλεσμα είναι η νέα προκλητική περικοπή από 10 μέχρι 15% στους μισθούς πείνας και εξαθλίωσης των 200 και 300 ευρώ.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ έχει ζητήσει από τη σχολική επιτροπή – και έχει κατ’ αρχήν εγκριθεί – η επιπλέον διάθεση σχολικής καθαρίστριας με αμοιβή για τη λειτουργία των λαϊκών φροντιστηρίων αλληλεγγύης.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ συνεχίζει να διεκδικεί από την κυβέρνηση τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών και θα συντονιστεί μαζί τους για την οργάνωση της πάλης.

Αργοστόλι 19/09/16

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Ο Πρόεδρος

 

Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer