Απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την τετραετία του παραχώρησε ο απερχόμενος αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κούρης.
Κουρής: «Είναι ώρα να ξεκουραστώ, αλλά…»
Πολιτική
29/08/2014 | 23:56

Ρεπορτάζ:  Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την τετραετία της θητείας του στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας/Ιθάκης παραχώρησε ο απερχόμενος και… φρεσκοπαντρεμένος Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κούρης, έχοντας στο πλευρό του και τη σύζυγο του, Αλεξία Μαρτσέλου.
Παρών ήταν, φυσικά, και ο… διάδοχος του, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος από τη Δευτέρα θα αναλάβει κι επίσημα τα καθήκοντα του. Ο κ. Κουρής θέλησε στον πρόλογο του να ευχαριστήσει όλους όσους συνεργάστηκε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αυτό το διάστημα και ξεχωριστά τον Περιφερειάρχη, Σπύρο Σπύρου, με τον οποίο, όπως είπε “ήρθα κάποιες φορές σε αντιπαράθεση με αφορμή τα έργα που διεκδίκησε για την Κεφαλονιά. Παράλληλα, ευχήθηκε καλή αρχη στο έργο του νέου Αντιπεριφερειάρχη, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης του σ’ ότι μπορεί να τον βοήθησει. Αλλωστε, φρόντισε να τον ενημερώσει για όλα χρειάζεται να ξέρει εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του ενώ επισκέφθηκαν μαζί, μεταξύ άλλων και το 1ο και 20 Λύκειο Αργοστολίου, που κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Φαραώ. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο νησί μας και προχωρούν, όπως και το Λιμάνι Πισαετού-Ιθάκης αφού ανέλαβε να το ξεκινήσει εκ νέου εντός των επόμενων ημερών νέος εργολάβος. “Παραδίδουμε ένα ουσιαστικό έργο που το έχουμε στοιχειοθετήσει τόσο σε έργα υποδομής και δράσης” είπε χαρακτηριστικά. Από κει και περα, ανέφερε ότι υπάρχουν οι μελέτες για το Λιμάνι του Αργοστολίου και της Πεσσάδας, για τον οδικό άξονα Πόρος-Σάμη-Φισκάρδο που – σύμφωνα με τον κ. Κουρή – είναι έτοιμα προς ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) καθώς και άλλα έργα που δρομολογήθηκαν μετά την περίοδο των σεισμών.

“Χρειάζομαι τη βοήθεια του κ. Κουρή”
Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από τους εκπροσώπους του Τύπου, ο κ. Κουρής αναφέρθηκε στην απένταξη της δεύτερης φάσης του Γηροκομείου Αργοστολίου από το ΕΣΠΑ και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα για την ολοκλήρωση του αφού πρόκειται για μια προβλεπόμενη διαδικασία έτσι ώστε να ενταχθεί στο επόμενο πρόγραμμα, όπως είχε γίνει στο παρελθόν με τη μαρίνα των κρουαζιεροπλοίων στο Αργοστόλι. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα “Εύδοξος”, υπογραμμίζοντας ότι “προσπάθησα να το λύσω αλλά δεν είχαν συνεργάτες και τη στήριξη των φυσικών για να αναλάβουν ένα τέτοιο εγχείρημα”. Ακόμη, ρωτήθηκε για την οικονομική ενίσχυση των 3,7 εκατ. ευρώ που προτάθηκε από το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους σεισμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “αυτά δεν είναι ούτε ψίχουλα! Είναι αστείο το ποσό. Πρέπει να μας αποζημιώσει γενναία η Ευρωπαϊκή Ενωση”. Το… ζουμί, όμως, όλης της συνέντευξης ήταν όταν ρωτήθηκε για το μέλλον του. Ο κ. Κουρής είπε αρχικά ότι “. Το μέλλον μου το βλέπω με την Αλεξία ευοίωνο! Τώρα είναι η ώρα που πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουραστώ και να αφοσιωθώ στον έγγαμο βίο μου” . Ωστόσο, όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει αν έχει δεχθεί κρούση για να αναλάβει τη θέση του Γενικού Γραμματέα στον Δήμο άφησε τα πάντα ανοικτά! “Εγώ από την πλευρά μου δεν έχω εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον. Θα δούμε…” είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι άλλοι τον προσέγγισαν και δεν εμφανίζεται αρνητικός να συνεχίσει σε αυτό το πόστο. Αλλωστε, υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να διατηρεί μια εξαιρετική σχέση με τον Δήμαρχο, Αλέξανδρο Παρίση παρά τις όποιες συγκρούσεις είχαν στο παρελθόν για τη Νομαρχία Λευκαδίτη. Από τη μεριά του, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας υπογράμμισε: “Θα συνεχίσουμε κάθετι καλό και κάθε προσπάθεια. Εχουμε ανάγκη την εμπειρία, έχουμε ανάγκη το έργο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής. Χρειαζομαι τη βοήθεια του κ. Κουρή και εκτιμώ ότι θα είναι δίπλα μου και θα μου τη δώσει. Για εμένα δεν πρόκειται να υπάρξουν διαχωριστικές γραμμές . Θέλω να συγχαρώ τον Σωτήρη Κουρή για όσα έκανε και συνεχίζουμε για την επόμενη ημέρα που θα πρέπει να είναι διαφορετική και καλύτερη”.

kourhs_drakoulogwnas drakoulogwnas
Πηγή: Εφημερδία Κεφαλονιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer