Ο χλοοτάπητας του ΔΑΚ Αργοστολίου βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και αυτό οδηγεί πολλούς ποδοσφαιριστές να πάρουν την απόφαση να σταματήσουν το ποδόσφαιρο
Κραυγή αγωνίας για το ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς…
Αθλητισμός
31/08/2015 | 19:20

Άσχημη η κατάσταση στη Κεφαλονιά, σε ότι αφορά το ποδόσφαιρο του νησιού… Ο χλοοτάπητας του ΔΑΚ Αργοστολίου βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση και αυτό οδηγεί πολλούς ποδοσφαιριστές να πάρουν την απόφαση να σταματήσουν το ποδόσφαιρο.

Ο Τανουσάι Φατιόν στην ανακοίνωσή που εξέδωσε, αναφέρει: «Είναι 15 χρόνια που ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και μάλλον είμαι αναγκασμένος να σταματήσω έστω και αν είμαι τόσο μικρός στην ηλικία. Ο λόγος είναι ο αγωνιστικός χώρος του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, τον οποίο θεωρώ απαράδεκτο για έναν ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε αυτόν. Θα ήθελα και άλλοι ποδοσφαιριστές από τις τοπικές μας ομάδες ή συμπαίκτες μου, να μας ακολουθήσουν σε μια τελευταία προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας έτσι ώστε να προλάβουμε τα χειρότερα και να μην έχουμε κανένα σοβαρό τραυματισμό! Ελπίζω να μας ακούσουν οι υπεύθυνοι, να κατανοήσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να κάνουν κάτι έτσι ώστε να αλλάξουν τον απαράδεκτο και επικίνδυνο τάπητα του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Είναι άσχημο να αναγκάζεσαι να σταματήσεις κάτι το οποίο αγαπάς και δεν αμείβεσαι από αυτό, αλλά το κάνεις από χόμπι σε μια εποχή που δεν υπάρχουν διέξοδα για τη νεολαία μας και πολλές επιλογές. Για αυτό θα ήθελα να παρακαλέσω τους υπευθύνους να αναλάβουν τις ευθύνες και να κάνουν κάτι πριν διαλυθεί το πιο υγιές κομμάτι της κοινωνίας μας, που είναι ο αθλητισμός». Ακόμα ο ποδοσφαιριστής των Φωκάτων Μάκης Δίλαλος ανέφερε «Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που σταματάω το ποδόσφαιρο είναι οι αγωνιστικοί χώροι που υπάρχουν στο νησί μας. Αν δεν υπάρχουν υγιείς χώροι δεν θα υπάρχει υγιές ποδόσφαιρο για το νησί μας». Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Σταύρου Μοντεσάτου «Είναι αμαρτία για τους αθλητές να αγωνίζονται σε ένα τόσο άθλιο γήπεδο όπως είναι το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου. Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα ήθελα να αγωνιστώ και πάλι στο νησί μου, αλλά όχι σε αυτές τις τόσο άθλιες εγκαταστάσεις. Ο χλοοτάπητας του γηπέδου στο Αργοστόλι έχει φθαρεί και με τις βροχές το χειμώνα φουσκώνει το γήπεδο σε πολλά σημεία λες και ρίχνεις μαγιά σε κέικ. Καλό θα είναι και άλλοι αθλητές να επέμβουν και να τονίσουν πως πλέον δεν προβλέπεται αυτός ο άθλιος αγωνιστικός χώρος για να παίξουν ποδόσφαιρο».

Από την άλλη, ο Λευτέρης Καλαφάτης των Διλινάτων ανέφερε: «Σας στέλνω αυτό το μήνυμα με σκοπό να ενημερώσω τον κόσμο της Κεφαλονιάς για την ανευθυνότητα που υπάρχει στον αθλητισμό στον τόπο μας. Με αυτό μου το μήνυμα ξέρω ότι δεν θα αλλάξει κάτι, όμως οφείλω να αναφέρω ότι εδώ και αρκετά χρόνια ακούγεται ότι θα επισκευαστεί το γήπεδο Αργοστολίου ώστε να αθλούμαστε και να διεξάγονται οι αγώνες χωρίς να κινδυνεύουν οι αθλητές αλλά και οι οπαδοί. Κάτι το οποίο δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Για αυτό τον λόγο δηλώνω ότι δεν θα ξανά αθληθώ στο συγκεκριμένο γήπεδο κάτι που σημαίνει ότι μέχρι να τηρήσουν οι αρμόδιοι τις υποσχέσεις τους θα απέχω από αυτό που αγαπάω και θα ήθελα να συνεχίσω να κάνω. Ο ποδοσφαιριστής της ίδιας ομάδας Κώστας Τζωρτζάτος υπογράμμισε :«Θεωρώ άκρως επικίνδυνο τον αγωνιστικό χώρο στον οποίο διεξάγονται οι περισσότεροι από τους αγώνες του τοπικού μας πρωταθλήματος ποδοσφαίρου και δεν βλέπω τον λόγο να διακινδυνεύουμε την σωματική μας ακεραιότητα, μια και είμαστε ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές και παίζουμε μπάλα από αγάπη και όχι για λόγους επιβίωσης. Επιτέλους, ας κάνει κάποιος κάτι. Αποχωρώ και εγώ από το πρωτάθλημα και ελπίζω να με ακολουθήσουν και άλλοι ποδοσφαιριστές…».

Τέλος, οι ποδοσφαιριστές των Διλινάτων Βαγγέλης Καλλιντέρης και Γιώργος Καλλιακούδας ανέφεραν: «Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας μας στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στην ομάδα των Διλινάτων που την αγαπήσαμε και δώσαμε κάθε ικμάδα των μικρών μας δυνάμεων για να φτιάξουμε κάτι καλό και να ασχοληθούμε με αυτό που αγαπάμε από μικρά παιδιά. Σαν συμπαράσταση στους συναθλητές μας, γιατί όλοι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό λογίζονται ως συναθλητές, οι οποίοι αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα εξαιτίας του τραγικού αγωνιστικού χώρου του Δ.Α.Κ. Αργοστολίου δηλώνουμε και εμείς την έμπρακτη συμπαράσταση μας σε αυτούς μη κατεβαίνοντας στους φετινούς αγώνες της περιόδου 2015 -2016. Ελπίζουμε να ακουστεί η φωνή μας από τους ιθύνοντες με την σκέψη σε ένα καλύτερο γήπεδο όπως αξίζει στο Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia