Διώξεις για μαστροπεία, παράνομη κατοχή όπλων και άλλα αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας σε 14 άτομα
Δημοτικοί υπάλληλοι σε κύκλωμα μαστροπείας στην Κέρκυρα
27/09/2015 | 11:07

Διώξεις για μαστροπεία, παράνομη κατοχή όπλων και άλλα αδικήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας σε 14 άτομα που συνελήφθησαν κατά την διάρκεια επιχείρησης της Ασφάλειας για την εξάρθρωση κυκλώματος μαστροπείας. Μεταξύ αυτών, είναι και τρεις δημοτικοί υπάλληλοι.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούνται ότι εξέδωσαν παράνομα άδειες λειτουργίας του δήμου Κέρκυρας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που φέρονται ότι χρησιμοποιούσε το κύκλωμα. Οι προσαγωγές ξεπερνούν τις 30 και στην Κέρκυρας έχουν δώσει καταθέσεις καταστηματάρχες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να διευκρινίσουν τον βαθμό εμπλοκής των δημοτικών λειτουργών.

Η έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί – και βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη- κράτησε πάνω από δύο μήνες και, βάσει των στοιχείων τα οποία συγκέντρωσαν και περιλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία, ακολούθησαν οι συλλήψεις και προσαγωγές. Σε έρευνες που έγιναν, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στα σπίτια υπόπτων για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα μαστροπείας βρέθηκαν μεταξύ άλλων κυνηγετικά όπλα, με τους κατόχους τους να μην έχουν άδεια οπλοκατοχής.