Στο νήμα θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν, η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αφού νέα δημοσκόπηση δίνει -οριακό μεν, υπαρκτό δε- προβάδισμα στη ΝΔ.
Δημοσκόπηση GPO: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ – Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Β. Μεϊμαράκης
Πολιτική
02/09/2015 | 19:48

Στο νήμα θα κριθεί, όπως όλα δείχνουν, η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, αφού νέα δημοσκόπηση δίνει -οριακό μεν, υπαρκτό δε- προβάδισμα στη ΝΔ με ποσοστό 25,03%, έναντι του 25% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 25,03%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25%, και τρία κόμματα (Χρυσή Αυγή με 5,5%, ΠΑΣΟΚ με 5,3% και ΚΚΕ με 5,1%) διεκδικούν την τρίτη θέση.

Κατά τα λοιπά, το Ποτάμι συγκεντρώνει ποσοστό 4,6%, η ΛΑΕ 4%, η Ενωση Κεντρώων 3,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι υπολογίζονται στο αρκετά υψηλό ποσοστό του 12,8%.

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με ποσοστό 44,3% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 41,9%.

Ωστόσο, στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, για να εφαρμόσει το μνημόνιο και να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται πρώτος με 28,8%, ο Β. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 27,1%, αλλά ένα 30% του κόσμου απαντά «κανείς από τους δύο»

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τη Δευτέρα μέχρι και σήμερα σε δείγμα 1.000 ατόμων.

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer