Την απόλυτη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του χειρισμού των αποκαταστάσεων στις κτιριακές υποδομές των σχολείων του νησιού μας συνιστά επίσημο έγγραφο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» (ΟΣΚ)
Δήμος: «Αποστομωτική απάντηση του ΟΣΚ στις «Κασσάνδρες» της κινδυνολογίας»
Πολιτική
12/11/2014 | 14:16

Την απόλυτη δικαίωση της Δημοτικής Αρχής στο θέμα του χειρισμού των αποκαταστάσεων στις κτιριακές υποδομές των σχολείων του νησιού μας και ταυτόχρονα την πλέον αποστομωτική απάντηση στις «Κασσάνδρες» της κινδυνολογίας και της παραπληροφόρησης, συνιστά επίσημο έγγραφο των «Κτιριακών Υποδομών Α.Ε.» (ΟΣΚ) προς τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση.

Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι η Δημοτική Αρχή έχει αντιμετωπίσει το φλέγον αυτό ζήτημα με αίσθημα ευθύνης και με την σοβαρότητα που απαιτείται, καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από το κράτος προκειμένου τα σχολικά μας κτίρια να «θωρακιστούν» πλήρως από τους σεισμούς, σε αντίθεση με όλα όσα λέγονται και γράφονται το τελευταίο διάστημα και τα οποία με το σημερινό έγγραφο του ΟΣΚ πέφτουν στο κενό.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το έγγραφο του ΟΣΚ:

Αθήνα, 11.11.2014

Αρ. Πρωτ.:219

Προς:    Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση

Κοινοποίηση:    Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο

ΘΕΜΑ: Ενέργειες της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ σχετικά με τις σχολικές υποδομές μετά τους σεισμούς της 26.01.2014 και της 03.02.2014 στην Κεφαλονιά

Μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε την 26.01.2014 με επίκεντρο το Ληξούρι του Ν. Κεφαλληνίας και τον επόμενο σεισμό της 03.02.2014 μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγιναν οι παρακάτω ενέργειες από την εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ:

 1. Διενέργεια αυτοψιών σε σχολικές μονάδες

Πραγματοποιήθηκαν μετασεισμικές αυτοψίες και ελέγχθηκε το σύνολο των σχολικών μονάδων του νησιού, σύμφωνα με τις οδηγίες των τοπικών αρχών.

Ελέγχθηκαν 72 σχολικές μονάδες στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη [98 στατικώς ανεξάρτητα σχολικά κτίρια]. Έξι [6] μονάδες/συγκροτήματα πήραν το χαρακτηρισμό Γ [«ακατάλληλο – μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μετά από επισκευή»] και έχριζαν άμεσων επισκευών πριν την επαναλειτουργία τους μόνο στους οργανισμούς πλήρωσης, αφού δεν παρατηρήθηκαν βλάβες στο φέροντα οργανισμό τους. Πρόκειται για τις παρακάτω σχολικές μονάδες:

 1. 2ο, 3ο Γυμνάσιο, Νυκτερινό, ΙΕΚ Αργοστολίου
 2. Νηπιαγωγείο Λακήθρας
 3. Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου [Πετρίτσειο συγκρότημα]
 4. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
 5. ΕΠΑΛ Ληξουρίου [κρίθηκε ακατάλληλο μόνο το κτίριο των εργαστηρίων]
 6. Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης
 1. Αποστολή μονάδων ελαφράς προκατασκευής

Έχουν σταλεί 99 μονάδες ελαφράς προκατασκευής στην Κεφαλονιά [64 αίθουσες, 12 γραφεία και 18 WC και 5 κυλικεία] για να καλύψουν τις ανάγκες προσωρινής μεταστέγασης των παρακάτω σχολικών μονάδων:

 1. 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου
 2. 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου
 3. Λύκειο Ληξουρίου [ανήκει στο Πετρίτσειο συγκρότημα]
 4. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
 5. 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου
 1. Εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης σχολικών μονάδων

Η ΚτΥπ εκπονεί τις μελέτες για τα σχολεία τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί ως Γ, καθώς και για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου. Να σημειωθεί ότι οι μελέτες εκπονούνται σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΑΝ.ΕΠΕ. [Κανονισμό Επεμβάσεων].

Οι μελέτες οι οποίες εκπονούνται αφορούν στις παρακάτω σχολικές μονάδες:

 1. 2ο, 3ο Γυμνάσιο, Νυκτερινό, ΙΕΚ Αργοστολίου
 2. Νηπιαγωγείο Λακήθρας
 3. Γυμνάσιο – Λύκειο Ληξουρίου [Πετρίτσειο συγκρότημα]
 4. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου
 5. ΕΠΑΛ Ληξουρίου [κρίθηκε ακατάλληλο μόνο το κτίριο των εργαστηρίων]
 6. Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης
 7. 4ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου
 1. Αποστολές μηχανικών της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Για τρεις περίπου μήνες, από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 17 Απριλίου 2014, υπήρχαν μηχανικοί της εταιρείας στην Κεφαλονιά σε καθημερινή βάση. Οι μηχανικοί αυτοί:

             Συμμετείχαν σε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές

             Προέβαιναν σε επιπλέον αυτοψίες, ανάλογα με τις ανάγκες

             Συνεργάστηκαν με τις τοπικές αρχές για την εξεύρεση διαθέσιμων οικοπέδων για την προσωρινή μεταστέγαση ορισμένων σχολικών μονάδων

             Προχώρησαν στο σχεδιασμό των 4 οικοπέδων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των 4 σχολείων που μεταστεγάσθηκαν, σε συνδυασμό με την εξυπηρέτηση των δικτύων και της πρόσβασης

             Συνεργάσθηκαν με τα συνεργεία της εταιρείας ΑΚΤΩΡ για την ολοκλήρωση των υποδομών στα οικόπεδα όπου θα τοποθετούνταν οι μονάδες ελαφράς προκατασκευής

             Διενέργησαν αυτοψίες και έλεγχο στις μονάδες ελαφράς προκατασκευής

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση. 

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Ηρακλής Κ. Δρούλιας

osk osk1

 

 

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer