Με δύο φωτογραφίες και μέσα με λίγα λεπτά θα εκδίδονται στο άμεσο μέλλον οι αστυνομικές ταυτότητες
Γρήγορα και απλά η έκδοση ταυτότητας
Κοινωνία
03/09/2014 | 08:46

Με δύο φωτογραφίες και μέσα με λίγα λεπτά θα εκδίδονται στο άμεσο μέλλον οι αστυνομικές ταυτότητες. Το νέο σύστημα αρχίζει πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας εντός των προσεχών ημερών και αναμένεται τον Οκτώβριο η νέα διαδικασία να εφαρμόζεται σε ολόκληρη την επικράτεια. Με βάση το νέο σύστημα ο πολίτης δεν θα προσκομίζει πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις. Τα απαραίτητα έγγραφα θα εξασφαλίζονται μέσω της υπηρεσίας «government to government» (διασύνδεση δημοσίων υπηρεσιών), που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στη διασύνδεση των αστυνομικών τμημάτων με τα δημοτολόγια.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Δημόσιας Τάξης, που δημοσιεύθηκε χθες στο ΦΕΚ, θεσμοθετείται η αυτεπάγγελτη αναζήτηση, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ), των απαραίτητων στοιχείων για την έκδοση δελτίου ταυτότητας. Μέσω αυτών θα συμπληρώνεται η αίτηση. Απαραίτητη θα είναι η παρουσία μάρτυρα.

Σύμφωνα με το ΥΔΜΗΔ θα εξοικονομηθούν πάνω από 200.000 ανθρωποώρες εργασίας δημοτικών και αστυνομικών υπαλλήλων ετησίως. Πέρα από την αντιμετώπιση της ταλαιπωρίας των πολιτών, θα υπάρξει και εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας από τις εκτυπώσεις και τις πολλαπλές μετακινήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer