Νέες ανατροπές καταγράφει νέα δημοσκόπηση που διενέργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.
Γκάλοπ Πανεπιστημίου Μακεδονίας: Προβάδισμα 8% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική
02/04/2016 | 09:11

Διεύρυνση της διαφοράς ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση που διενέργησε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, το ΚΚΕ 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4%, το Ποτάμι 2,5%, οι ΑΝΕΛ 2,5%, η Ένωση Κεντρώων 4%, η ΛΑΕ 1,5%. Στο σύνολο των ερωτηθέντων 7,5% απάντησαν άλλο, 6% άκυρο-λευκό και 18,5% αποχή.
Υπενθυμίζεται πως στα τέλη του Φεβρουαρίου, η διαφορά των δύο κομμάτων διαμορφωνόταν στο 6,5%. Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, για πρώτη φορά καταγράφεται διαρροή ψηφοφόρων απευθείας από τον ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ της τάξης του 5,5%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να προηγείται με μεγάλη διαφορά καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% έναντι 20,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο δήλωσε το 7% των ερωτηθέντων, ενώ δεν ξέρω-δεν απαντώ απάντησε το 22%.
Στο ερώτημα, ανεξάρτητα από το κόμμα που θα ψηφίσετε, τι κυβέρνηση θα επιθυμούσατε, το 31,5% δήλωσε κυβέρνηση με κορμό της ΝΔ και επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 25% απάντησε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναφορικά με τις επιδόσεις της κυβέρνησης, το 87,5% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν είναι ευχαριστημένο. Ειδικότερα, με την κυβερνητική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν συμφωνεί το 64% (πριν από ένα μήνα οι δυσαρεστημένοι για αυτό το ζήτημα δεν ξεπερνούσαν το 53%) ενώ το 71% των Ελλήνων προβλέπει πως η οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του θα χειροτερεύσει μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia