Πρόκειται για την κιθάρα Gretsch 6120 με την οποία ο μουσικός του θρυλικού συγκροτήματος Beatles έγραψε το κομμάτι «Paperback Writer» το 1966
Για ένα εκατομμύριο δολάρια αναμένεται να δημοπρατηθεί η κιθάρα του Τζον Λένον
Life
06/10/2014 | 18:46

Η κιθάρα με την οποία ο Τζον Λένον έγραψε το τραγούδι των Beatles «Paperback Writer», το 1966. Ένα χρόνο αργότερα ο μουσικός χάρισε την κιθάρα, που είναι μια Gretsch 6120 στον ξάδερφό του Ντέιβιντ Μπιρχ, τον Νοέμβριο του 1967, που τότε είχε κι εκείνος όνειρο να φτιάξει το δικό του συγκρότημα. «Ήμουνα τόσο τολμηρός, που ζήτησα από τον Τζον μια από τις κιθάρες του» λέει ο εκείνος για το πώς έφτασε στα χέρια του. «Μάλιστα, είχα βάλει στο μάτι μια μπλε Fender Stratocaster που είχε στο στούντιο, αλλά ο Τζον μου πρότεινε την Gretsch και μου την έδωσε», εξηγεί.

Η TracksAuction.com ανακοίνωσε ότι αυτή η απλή και συνηθισμένη χάρη μεταξύ των δύο ξαδέρφων, σήμαινε πλέον ότι ο Ντέιβιντ Μπιρχ είναι πλέον ο κάτοχος της μιας από τις πιο χαρακτηριστικές κιθάρες του πρώην Σκαθαριού. Η διαδικτυακή δημοπρασία θα ξεκινήσει στις 14 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τους ειδικούς, αναμένεται να φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Πηγή: protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer