Ο λόγος περί του ''αυνανισμού''ή της αυτοικανοποίησης η οποία ανά τους αιώνες δαιμονοποιήθηκε.
Γιατί οι γυναίκες αυτοϊκανοποιούνται;
Γυναίκα
26/03/2014 | 23:44

Παλαιότερα αποτελούσε θέμα ταμπού, μεγάλη αμαρτία ενώ υπήρχε διάχυτη η δοξασία ότι προκαλεί τύφλωση ή κώφωση. Ο λόγος περί του ”αυνανισμού”ή της αυτοικανοποίησης η οποία ανά τους αιώνες δαιμονοποιήθηκε. Πλέον οι γυναίκες δε διστάζουν να παραδεχθούν ότι καταφεύγουν σε αυτή την …πρακτική   καταρρίπτοντας έτσι το μύθο ότι το… σπορ είναι αποκλειστικά ανδρικό προνόμιο.

Έρευνα που πραγματοποίησε γαλλικό περιοδικό με επικεφαλής την ψυχολόγο Σουζάν Ορέρ αποκάλυψε ότι η μεγάλη πλειοψηφία απ’ τις γυναίκες πού πήραν μέρος (80%) δήλωσε ότι αυτοκανοποιείται ενώ δεν έκρυψε το γεγονός ότι αισθάνεται ευχαρίστηση. Ωστόσο το ίδιο ποσοστό γυναικών δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι άργησε να ανακαλύψει αυτή τη σεξουαλική πρακτική.

Παρόλα αυτά  ένα ποσοστό που άγγιζε το 11% απάντησε ότι ένιωθε ένοχες εξαιτίας των απαγορεύσεων που «κουβαλούν» απ’ τα παιδικά τους χρόνια .

Όπως ανέφερε στο σημείο αυτό η ψυχολόγος και επικεφαλής της έρευνας Σουζάν Ορέρ η αυτοϊκανοποίηση επιτρέπει στις γυναίκες να ανακαλύψουν το σώ­μα τους,  και έτσι μπορούν να απολαμβάνουν καλύτερα τη σεξουαλική τους ζωή.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα είναι ότι για τις γυναίκες αποτελεί μια σίγουρη πηγή απόλαυσης καθώς πάνω από το 90%  φτάνουν στην ολοκλήρωση.

Σύμφωνα με την Σουζάν Ορέρ ”οι γυναίκες που επιλέγουν αυτή την πρακτική  σαν τη λιγότερο κακή λύση ή σαν υποκατάστατο των ευτυχισμένων σεξουαλικών επαφών, χαρακτηρίζουν τον αυνανισμό ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη. Σεξουαλική πράξη πού τούς δίνει ηδονή και αυτονομία”.

Στο ίδιο όμως μήκος κύματος  κυμαίνονται και οι δηλώσεις των επιστημόνων οι οποίοι υπογραμμίζουν κατηγορηματικά πως η αυτοϊκανοποίηση είναι σεξουαλική πράξη.

Είναι μάλιστα η πρώτη σεξουαλική πράξη του ανθρώπου που εκδηλώνεται κατά τη διάρκεια της εφηβείας και μέσω αυτή ο/η έφηβος ανακαλύπτει την ηδονή, το κορμί και τη σεξουαλικότητα του ενώ ο άνθρωπος εξοικειώνεται με την φαντασία του.  Οι επιστήμονες είναι επίσης κατηγορηματικοί: πως δεν είναι αμαρτία.

Σήμερα είναι πλέον δεδομένο και επιστημονικά ότι ο αυνανισμός αποτελεί φυσιολογική λειτουργία για τους περισσότερους ανθρώπους. Αν και είναι κοινή εμπειρία για όλους όσοι αυνανίζονται ή έχουν αυνανιστεί, σαν πράξη αποτελεί μια εντελώς προσωπική υπόθεση και ένα από τα πιο λεπτά θέματα συζήτησης μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Και μπορεί σήμερα η κοινωνία να τον αντιμετωπίζει με διαφορετικό μάτι αλλά παραμένει ταμπού, ακριβώς επειδή είναι προσωπική υπόθεση. Πάντως έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες σε ποσοστό 94% και οι μισές γυναίκες (50%), αυνανίζονται (όχι απαραίτητα σε καθημερινή βάση)  κατά την ενήλικη ζωή τους. Ενδεικτικό είναι ότι  στην εφηβεία τα ποσοστά των ανδρών αγγίζουν το απόλυτο 100%, ενώ των γυναικών φτάνει μέχρι και το 75%.

Από την άλλη πλευρά οι ειδικοί  διευκρινίζουν ότι ένα ενήλικο άτομο που για κάποιο διάστημα δεν έχει σεξουαλικές επαφές, είναι φυσιολογικά να καταφεύγει στον αυνανισμό. Όπως φυσιολογικό είναι και ένας ενήλικας με πλούσια και ενεργή σεξουαλικά ζωή, πάλι να αυνανίζεται, χωρίς να υπάρχει κάποιο παθολογικό ή ψυχολογικό πρόβλημα.

Πρόκειται για μια δραστηριότητα που ο ενήλικας άνδρας ή γυναίκα δεν εγκαταλείπει μετά την εφηβεία. Εκφράζει την σεξουαλικότητα του και σε καμία περίπτωση ο αυνανισμός αυτός καθαυτός, δεν είναι παθολογικό ή ψυχολογικό.

woman

Πηγή: iatropedia.gr

eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia