Τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016, με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο, θα λαμβάνουν και ΑΦΜ.
ΑΦΜ και στα νεογέννητα από το 2016
Κοινωνία
23/08/2015 | 11:58

Τα παιδιά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου 2016, με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο, θα λαμβάνουν και ΑΦΜ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της«Καθημερινής της Κυριακής», το οποίο επικαλείται ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, τον Ιανουάριο θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο, με το υπουργείο Οικονομικών να έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν κ.α. Από τον Ιανουάριο, οι φορολογούμενοι με τους κωδικούς τους στο taxisnet θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο. Εάν διαφωνούν θα μεταβαίνουν στις εφορίες για τις σχετικές διορθώσεις.

Σύμφωνα με το εν λόγω ανώτατο στέλεχος, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα, αφού αυτά εκτιμηθούν.

Σχετικά με τα αδήλωτα εισοδήματα, όσοι έχουν θα τα δηλώσουν και θα φορολογηθούν με τον συντελεστή φορολογίας που ίσχυε τη χρονιά που διαπράχθηκε η φοροδιαφυγή. Ο συντελεστής μπορεί να φτάσει μέχρι το 45%. Εφόσον δηλωθούν δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις, ενώ θα αίρονται και οι ποινικές διώξεις. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα μπορούν να φτάνουν ως και το 100% του ποσού που δεν δηλώθηκε στην εφορία. Επίσης, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, με τη δημιουργία του περιουσιολογίου καταργείται η δήλωση «πόθεν έσχες».

eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer