Αυξημένη κίνηση μεταναστών παρατηρείται τον τελευταίο καιρό έξω από το λιμάνι της Πάτρας
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι της Πάτρας λόγω προσφύγων
Κοινωνία
11/03/2016 | 19:08

Αυξημένη κίνηση μεταναστών παρατηρείται τον τελευταίο καιρό έξω από το λιμάνι της Πάτρας, κάτι που συνετέλεσε και στην εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας γύρω από την λιμενική ζώνη.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του κεντρικού λιμεναρχείου της Πάτρας, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο συνελήφθησαν εννέα μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς Ιταλία κρυμμένοι σε κάποιο όχημα, τον Φεβρουάριο ο αριθμός των συλλήψεων αυξήθηκε και έφθασε τις 27.

Όπως ανέφεραν λιμενικές πηγές, μπορεί ο αριθμός των μεταναστών που βρίσκονται έξω από το νέο λιμάνι να είναι σχετικά μικρός συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια, όμως είναι αυξημένος σε σχέση με το τελευταίο πεντάμηνο του 2015.

Ως εκ τούτου, το κεντρικό λιμεναρχείο πήρε και πάλι αυξημένα μέτρα ασφαλείας, με συνεχείς περιπολίες μέσα στα όρια της λιμενικής ζώνης. Παράλληλα, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ειδομένη προβληματίζει τους λιμενικούς, σχετικά με το ενδεχόμενο οι πρόσφυγες να επιλέξουν άλλες περιοχές, όπως για παράδειγμα την Πάτρα, στην προσπάθειά τους να φύγουν από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους μετανάστες διαμένουν σε άδειο εργοστάσιο ξυλείας, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το νέο λιμάνι και προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Στο μεταξύ συνεχίζουν την δράση τους τα κυκλώματα που προμηθεύουν μετανάστες με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, έναντι βέβαια υψηλής αμοιβής. Ειδικότερα, τους δύο πρώτους μήνες του 2016 συνελήφθησαν στο νέο λιμάνι της Πάτρας 46 μετανάστες, οι οποίοι προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, καθώς και 12 άτομα που κατηγορήθηκαν ως διακινητές.

Όσον αφορά στους μετανάστες που είχαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα, οι περισσότεροι ήταν από την Συρία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia