Αναχωρεί μεθαύριο ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας για ένα μοναδικό προσκύνημα στη Νότιο Ιταλία και τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας
Αναχωρεί ο Ελληνοιταλικός Σύλλογος την Παρασκευή για Ιταλία
Τουρισμός
10/11/2015 | 23:44

Αναχωρεί μεθαύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015 ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας για ένα μοναδικό προσκύνημα στη Νότιο Ιταλία και τα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας, προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές, τις αρχαιότητες, την κουλτούρα και την Ελληνικότητα αυτών των περιοχών.
Ανταποκρινόμενοι παράλληλα και στην πρόσκληση του Φιλέλληνα Δημάρχου Marco Galdi και Προέδρου της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 ο Πανελλήνιος Ελληνοιταλικός Σύλλογος Φιλίας και Συνεργασίας των Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων και ο Ελληνοιταλικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Καρδίτσας θα δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο POZZUOLI με τίτλο :

“ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ” (13 – 15 /11/2015)
Ως γνωστόν η Cuma (Κύμη) είναι η πρώτη ελληνική αποικία στη Δύση και έχει την αρχαιότερη Ακρόπολη.
Περίπου 45 Ελληνίδες και Έλληνες, λάτρεις της Νοτίου Ιταλίας και ειδικότερα της ελληνικότητας της, θα δώσουν το παρόν στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ιταλικής Φιλελληνικής Εταιρείας και του Marco Galdi.
Συγκεκριμένα το δεκαήμερο αυτό προσκύνημα περιλαμβάνει επαφές και συναντήσεις με τους Ελληνόφωνες, επισκέψεις και διανυκτερεύσεις σε πολύ γνωστά ιταλικά θέρετρα, σε σημαντικές πόλεις και αρχαιότητες που δύσκολα επισκέπτεται κάποιος και έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα. Η περιοχή του Αμάλφι, του Σορριέντο, το νησί του Κάπρι αποτελούν από τους σπάνιους ταξιδιωτικούς προορισμούς και η εμπειρία των μελών του Ελληνοϊταλικού Συνδέσμου εγγυάται μια αξέχαστη εκδρομή.
Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην επίσκεψη και επαφή με τους ελληνόφωνους της Νοτίου Ιταλίας, που αποτελούν απογόνους των τότε εποίκων που ακόμη και σήμερα συνδέονται με ρίζες βαθιές από το παρελθόν με την Ελλάδα του σήμερα.
Παράλληλα θα δοθεί ευκαιρία της προσκυνηματικής επίσκεψης στα λείψανα του Αγίου Ανδρέου στο Αμάλφι, του Αγίου Ματθαίου στο Σαλέρνο και του Αγίου Νικολάου στο Μπάρι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη Νεάπολη (3 διανυκτερεύσεις), την Πομπηία, το Κάπρι, το Αμάλφι, το Σοριέντο, το Σαλέρνο (1 διανυκτέρευση) , το Λέτσε (Αλήσιον), (1 διανυκτέρευση) τη Ματέρα, τον Τάραντα, την Γκαλατίνα, το Καλιμέρα, την Καλλίπολη, το Ότραντο, το Άλμπερο-Μπέλλο, και τα ελληνόφωνα χωριά (2 διανυκτερεύσεις) .
Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για τις τελευταίες θέσεις που απέμειναν, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη γραμματεία του Ελληνοϊταλικού Συλλόγου και στον Πρόεδρο Νίκο Ευθυμιάδη στα τηλέφωνα: 2441075440-2441042896 και στο e-mail: nke@otenet.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ