Η διεκπεραίωση των εργασιών, πραγματοποιείται από το πιστοποιημένο για την Περιφέρεια Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Κέντρο Εξυπηρέτησης των αγροτών που διαθέτει ο Ε.Α.Σ
Αθρόα Συμμετοχή στον Ε.Α.Σ. για τις αγροτικές επιδοτήσεις
21/03/2015 | 11:30

Ο  Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι οι πλειοψηφία των ντόπιων Παραγωγών ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα για την διαδικασία υποβολής της φετινής Αίτησης για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις, η οποία και συνεχίζεται.

Η διεκπεραίωση των εργασιών, πραγματοποιείται από το πιστοποιημένο για την Περιφέρεια Κεφαλληνίας & Ιθάκης,  ΚΕΝΤΡΟ  ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ  των ΑΓΡΟΤΩΝ  που διαθέτει  ο  Ε.Α.Σ. στο κτιριακό συγκρότημα του στο Αργοστόλι.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ για την υποβολή της Αίτησης έχουν όλοι οι καθαρώς  ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ, ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΙ, ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΙ, ΑΛΙΕΙΣ, ΚΗΠΕΥΤΙΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ και ΔΕΝΔΡΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ εκτός από τους ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ, καθώς υπάρχουν εκκρεμότητες στα Βοσκοτόπια και το ιδιοκτησιακό καθεστώς τους ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ για το πώς θα μοιρασθούν οι Κοινοτικές Εκτάσεις.

Τα Δικαιολογητικά  που  ΔΕΝ  έχουν αλλάξει από πέρυσι δεν χρειάζεται να προσκομιστούν ξανά.  Όλοι  οι  παραγωγοί οφείλουν να έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μαζί τους ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ  ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΥ   ΕΦΟΡΙΑΣ   2014  και όσα δικαιολογητικά ανανεώνονται κάθε χρόνο ή έχουν αλλάξει από πέρυσι.

Όπως έχει επισημανθεί το 2015 είναι το έτος χορήγησης των ΝΕΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ όπως αυτά προβλέπονται από την νέα Κ.Α.Π. 2014-2020.   Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαίο όλοι οι ντόπιοι Παραγωγοί, παλιοί και νέοι, να υποβάλλουν εμπρόθεσμα την Αίτησή τους καταγράφοντας σωστά και αναλυτικά καλλιέργειες και αγροτεμάχια  ώστε να μην χάσουν τις Επιδοτήσεις ασχέτως καλλιέργειας ή εκτροφής.

Για τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας Π. Καλαφάτης Πρόεδρος Δ.Σ.