Μηδενικά έσοδα από το κληροδότημα που το συντηρεί, φορολογία και έξοδα οδηγούν το Ιατρείο σε κλείσιμο. Φωνή απόγνωσης από την πρόεδρο Μ. Μάνδυλα.
Έκκληση βοήθειας…
Κοινωνία
02/02/2012 | 21:17

Υπό τον τίτλο «το Ιατρείο Κέρκυρας κινδυνεύει» η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας Μαρία Μάνδυλα – Κουσουνή ζητά από όλους τους Κερκυραίους να δείξουν την ευαισθησία τους και να μην αφήσουν να βάλει λουκέτο μια ιστορική δομή υγείας 113 χρόνων.
Ολόκληρη η επιστολή της κ. Μάνδυλα έχει ως ακολούθως:
«Το “Ιατρείο” της Κέρκυρας, που επί 113 χρόνια έμεινε μια πόρτα ανοικτή για κάθε συμπολίτη μας, έχει ζωή ακόμη δύο μήνες. Τα έξοδα, που κυρίως περιλαμβάνουν μισθοδοσία νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, αναλώσιμο υλικό, λειτουργικά έξοδα και φορολογία ξεπερνούν κατά πολύ τα έσοδα από δωρεές, κουπόνια, εκδηλώσεις και ενοίκια. Ας σημειωθεί ότι το πιο σημαντικό έσοδο του “Ιατρείου” από το κληροδότημα Δαλιέτου, στο οποίο διαχειριστής είναι ο Δήμος, για την περσινή χρονιά είχε μηδενική απόδοση!
Θα είναι στίγμα για την Κέρκυρά μας και για τον πολιτισμό της, για την προσφορά γενικά στον άνθρωπο, ο φάρος αυτός της προσφοράς, του εθελοντισμού και της αγάπης να σβήσει ύστερα από ένα αιώνα παρουσίας. Το κενό θα είναι μεγάλο, μετά και τη μεταφορά του Νοσοκομείου εκτός της πόλης.
Επειδή είμαστε σίγουροι ότι η ευαισθησία των Κερκυραίων δεν θα επιτρέψει, παρόλο που οι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, το “Ιατρείο”, που πάνω από ένα αιώνα υπήρξε μια πόρτα ανοικτή, μια ζεστή αγκαλιά, μια θαλπωρή για κάθε συμπολίτη μας, που είχε την ανάγκη του, να κλείσει, ζητάμε τη συμπαράσταση και τη βοήθεια σας με οποιοδήποτε τρόπο. Ένας χώρος προσφοράς έχει ανάγκη και τη δική μας προσφορά για να μπορεί να επιβιώσει και να προσφέρει και το “Ιατρείο” πρέπει και επιβάλλεται να μείνει για πάντα ανοικτό, ένα φιλόξενο αραξοβόλι για κάθε συνάνθρωπό μας, που έχει την ανάγκη του.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα δηλώσετε «παρών» σʼ αυτό το προσκλητήριο του χρέους προς την Κέρκυρά μας και τον πολιτισμό της, σʼ αυτή τη φωνή αγωνίας μας. Γιατί η αγάπη και η ευαισθησία των Κερκυραίων απέδειξαν σε χρονικό διάστημα πάνω από ένα αιώνα ότι μπορούν να αντέξουν και στα δύσκολα και να διατηρήσουν τους θεσμούς αναλλοίωτους μέσα στο χρόνο.
Η βοήθειά σας μπορεί να είναι πολύπλευρη και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε, αφού το “Ιατρείο” της Κέρκυρας είναι υπόθεση του πολιτισμού της και κατʼ επέκταση υπόθεση όλων μας!!
Η πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρείας Κέρκυρας
Δρ. Μαρία Μάνδυλα-Κουσουνή, Παιδίατρος-Ιστορικός».

Όσοι έχουν κάποια πρόταση βοήθειας μπορούν να απευθυνθούν στο τηλέφωνο του Ιατρείου 2661039615 ή στην ηλεκτρονική δ/νση mariamandyla@hotmail.com.

Πηγή: corfupress

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer