Ανάμεσα στους θεατές και πολλοί Κεφαλλονίτες
Thanksgiving: Αγάπη και φαγητό από το Σύλλογο Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων στην Αστόρια
23/11/2017 | 17:46

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Δυόμιση χιλιάδες περίπου μερίδες φαγητού με την παραδοσιακή γαλοπούλα και τα σχετικά που τη συνοδεύουν, αναμένεται να προσφέρει την Πέμπτη, ο Σύλλογος Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων, ο οποίος θα ανοίξει τις πόρτες του κτιρίου του στην Αστόρια σε όλο τον κόσμο για το καθιερωμένο εορταστικό γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών, που είναι γνωστή ως Thanksgiving Day.

«Ξεκινήσαμε αυτόν τον θεσμό πριν 28 χρόνια μόνο για ανθρώπους με ανάγκες, προσφέροντας φαγητό μέσα στο κτίριό μας, ενώ μοιράζαμε και μερίδες στα σπίτια άλλων», δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα», ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Αλεξίου, που είναι και ο άνθρωπος που είχε την πρωτοβουλία αυτού του θεσμού.

«Εδώ και χρόνια, όμως, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όλους ανεξαιρέτως, χωρίς καμία διάκριση. Συνάνθρωποί μας με ανάγκες, άτομα μοναχικά, ομογενείς και ξένοι που θέλουν να περάσουν τη μεγάλη αυτή γιορτινή μέρα ευχάριστα, έρχονται κοντά μας. Εχουμε κάθε χρόνο καλεσμένους και διάφορους παράγοντες».

Ενθουσιασμένος από το θεσμό, την αγάπη του κόσμου και το πνεύμα της φιλανθρωπίας και της φιλοξενίας, δήλωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου, αρχιτέκτων, πολεοδόμος, πολιτικός μηχανικός και επιχειρηματίας, Γεώργιος Κίτσιος. «Ολα είναι έτοιμα. Περιμένουμε όλο τον κόσμο», τόνισε.

Εθελοντές του Συλλόγου, μοίρασαν τις τελευταίες μέρες σε σπίτια ανθρώπων με ανάγκες, 560 γαλοπούλες. Αλλες 130 είναι έτοιμες να σερβιριστούν σήμερα σε μερίδες φαγητού μέσα στο κτίριο της οργάνωσης. Μόνο για την προετοιμασία έχουν εργαστεί μέχρι τώρα 150 περίπου εθελοντές.

Οι πόρτες του κτιρίου που βρίσκεται στη διεύθυνση 23-49, 31st Street στο Ντίτμαρς, έχει ανακοινωθεί ότι θα ανοίξουν στις 12 το μεσημέρι. «Αλλά, πολλοί έρχονται από τις 10:30 το πρωί», είπε ο κ. Αλεξίου ο οποίος είναι όλα αυτά τα χρόνια και ο οργανωτικός υπεύθυνος του εορτασμού. «Δεν τους διώχνουμε. Τα φαγητά είναι έτοιμα και αρχίζουμε να τους σερβίρουμε».

Το εορταστικό τραπέζι έχει τα πάντα, από τη γαλοπούλα με τα σχετικά που τη συνοδεύουν, μέχρι σαλάτες, γλυκά και καφέ. Αλλοι θα πάνε εκεί για να φάνε και άλλοι για να πάρουν φαγητό. Για τις γαλοπούλες, κάθε χρόνο, η σύζυγος του κ. Αλεξίου, Ελπίδα, από τις πρώτες εθελόντριες, ετοιμάζει πίνακες με ονόματα ατόμων που συνεχώς τους ανανεώνει.

«Αυτή η χώρα μάς έδωσε τα πάντα και νιώθουμε την υποχρέωση να κάνουμε κι εμείς κάτι», υπογράμμισε ο κ. Αλεξίου.

Την ευθύνη για τις προετοιμασίες στην κουζίνα έχει ο Νίκος Γαβριελάτος, που πρόθυμα κάθε χρόνο προσφέρει τις εθελοντικές υπηρεσίες του, όπως και ο Μάικ Αράπης, ταμίας του Συλλόγου, που φροντίζει για τις προμήθειες. Στους μεγάλους δωρητές είναι και ο Τζορτζ Φακίρης, παλαιό στέλεχος του Συλλόγου, ο οποίος κάθε χρόνο προσφέρει 10.000 δολάρια για τον εορτασμό.

Εκτός από τις πολλές δωρεές τροφίμων από ιδιώτες και επιχειρήσεις, ο Σύλλογος κάνει και διάφορες αγορές για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Ολους τους δωρητές, ο Σύλλογος δεν παραλείπει να ευχαριστεί δημοσίως μετά την εκδήλωση.

Οσοι πάνε στο κτίριο του Συλλόγου σήμερα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές θα έχουν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από τον γνωστό κιθαρίστα και τραγουδιστή, Σεραφείμ Λάζο, που για πολλά χρόνια δίνει αφιλοκερδώς το παρών του. Θα παίξει και θα τραγουδήσει, επίσης, ο Τάσος Παπαϊωάννου.

«Ολοι είναι ευπρόσδεκτοι κι εμείς κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε γι’ αυτούς», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κίτσιος. «Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας και όλους για τη συμπαράστασή τους».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας