Τα μεγέθη 5μηνου
Τα πρώτα αποτελέσματα των 14 αεροδρομίων της Fraport
15/06/2017 | 10:00

Αύξηση 7,4% παρουσίασε, τον Μάιο, η επιβατική κίνηση στα 14 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία ενσωματώθηκαν, τον Απρίλιο, στο διεθνές χαρτοφυλάκιο της Fraport.

Συνολικά, το Μάιο, από τα αεροδρόμια αυτά διακινήθηκαν 2,6 εκατ. επιβάτες, ενώ αντίθετα οι πτήσεις σημείωσαν πτώση 2,5% (έφτασαν τις 19.600).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Fraport, για τον Μάιο του 2017, τα ελληνικά αεροδρόμια που σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις επιβατών ήταν τα αεροδρόμια Ζακύνθου (27,4%), Κω (18,8%), Μυκόνου (16%) και Σαντορίνης (14,1%).

Άξιο αναφοράς είναι ότι σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια παρατηρήθηκε αύξηση επιβατών, πλην της Μυτιλήνης και της Σάμου, πιθανότατα λόγω των παρενεργειών του μεταναστευτικού.

Αντίστοιχα, ανησυχητικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι στα περισσότερα αεροδρόμια διαπιστώθηκε συρρίκνωση του αριθμού των πτήσεων.

Τα μεγέθη 5μηνου

Το διάστημα Ιανουαρίου – Μαΐου, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport (η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείρισή τους τον Απρίλιο) σημειώθηκε άνοδος επιβατών 9% και πτήσεων 1,9%.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια, υπό τη Fraport Greece, περιλαμβάνουν τρεις πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Ακτιο, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).

Πηγή: metaforespress.gr