Μάνδρα -Μάτι μέσα σε 9 μήνες στην ίδια περιφέρεια είναι ανικανότητα
Οι… περήφανοι ανίκανοι
27/07/2018 | 17:02

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Οι δυο υπουργοί- Τόσκας και Τζανακόπουλος- μάς είπαν χθες με λίγα λόγια, πως αν πάλι ξεσπάσει τέτοιας καταστροφικής μανίας πυρκαγιά, το κράτος, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα κάνει κάτι διαφορετικό, γιατί δεν βρήκαν λάθη στη διαχείριση της κρίσης στο Μάτι.

Ο Πάνος Καμμένος βρήκε ένα λάθος, αλλά όχι της κυβέρνησης. Την άναρχη δόμηση στην περιοχή και απέδωσε τις ευθύνες στους… πυρόπληκτους κατοίκους που έζησαν έναν εφιάλτη, χωρίς το κράτος δίπλα τους. Ξέχασε, όμως, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πως η Πολιτεία, εκ του Συντάγματος, οφείλει να προστατεύει τη ζωή και την περιουσία όλων των Ελλήνων, είτε είναι σε αυθαίρετα είτε είναι σε επαύλεις, είτε είναι σε φαβέλες.

Η «Αυγή», επιβοηθητικά, ανακάλυψε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από εμπρησμό, άρα μπορεί να στηριχτεί το σενάριο της ασύμμετρης απειλής.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής δεν βρήκε ούτε αυτός λάθος στις αποφάσεις της Υπηρεσίας του, παρότι έχασαν τη ζωή τους μέχρι τώρα 87 πολίτες και καταστράφηκαν χιλιάδες σπίτια.

Τι σόι άνθρωποι είναι αυτοί, που μάς λένε κατάμουτρα ότι όλα έγιναν όπως πρέπει, στη μεγαλύτερη τραγωδία από πυρκαγιά από τη μεταπολίτευση; Θα πράξουν τα ίδια σε μια παρόμοια πυρκαγιά; Να μας το πουν για να σημάνουμε εμείς τις καμπάνες και να πάρουμε εμείς τα μέτρα μας.

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν οι πολίτες σε μια κυβέρνηση… αλάθητων που μετρά από φυσικές καταστροφές πάνω από 100 νεκρούς τους τελευταίους μήνες;

Ως «αλάθητοι» και «περήφανοι» δεν ζήτησαν ούτε μια συγνώμη, γιατί, όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί τους, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.

Η παρέα του Μαξίμου που δρα και πολιτεύεται με μόνο σκοπό τη διατήρησή της στην εξουσία, ξέρει πότε να βάζει το κεφάλι της στην άμμο σαν την στρουθοκάμηλο. Όποτε, όμως και αν το βγάλει, οι νεκροί και οι ζωντανοί θα είναι εκεί στο Μάτι, όπως και οι τεράστιες ευθύνες της.

Γιατί το να έχεις μια τραγωδία από φυσική καταστροφή μπορεί να είναι και ατύχημα, να έχεις δυο, Μάνδρα -Μάτι μέσα σε 9 μήνες στην ίδια περιφέρεια είναι ανικανότητα.