Οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην Ιδιωτική Εκπαίδευση μαζί με τον Γιάννη Βουτσινά
07/12/2017 | 11:30

Το δοκιμαζόμενο κλάδο των επαγγελματιών (εκπαιδευτικούς και επιχειρηματίες) που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευση (Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Κέντρων Ξένων Γλωσσών, Κέντρων δια Βίου Μάθησης, ΙΙΕΚ) , των μουσικών σχολών και των παιδικών σταθμών, εκπροσωπούν με ηχηρό και δυναμικό παρόν, Δεκαοκτώ (18) επαγγελματίες του κλάδου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννη Βουτσινά.
Πρόκειται για έμπειρους και καταξιωμένους επαγγελματίες, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του κλάδου και γενικά των θεμάτων της Δια Βίου Μάθησης, με τα οποία έχει ασχοληθεί και ο επικεφαλής του συνδυασμού τη διετία 2013-2015 ως Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π), γεγονός που αναγνωρίζουν οι εκπρόσωποι του χώρου που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο.


Κατά την εκεί διετή παρουσία του ο Γιάννης Βουτσινάς:

Ελαχιστοποίησε το χρόνο ανταπόκρισης, βελτίωσε τις διαδικασίες των κτιριολογικών ελέγχων των υπό αδειοδότηση φορέων και μείωσε ΔΡΑΣΤΙΚΑ (από τέσσερις μήνες σε περίπου 25 ημέρες) το χρόνο έκδοσης νέων αδειών.

Προώθησε και επέλυσε χρονίζοντα προβλήματα του Οργανισμού και του κλάδου

Επέτυχε την πρώτη κερδοφόρα χρονιά (2014) στην ιστορία του Οργανισμού

Υλοποίησε με αποφασιστικά βήματα, την οργανική διασύνδεση της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αγορά εργασίας, αίροντας πολλές εκκρεμότητες, που ως τότε δημιουργούσαν εμπόδια στη διαδικασία πιστοποίησης προσόντων

Θεμελίωσε το Εθνικό Σύστημα Πιστοποίησης μέσω της ουσιαστικής αντιστοίχησης του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων (NQF) με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων (EQF)

Συντασσόμενοι με τη Δυναμική Κίνηση Επαγγελματιών, με πρόγραμμα, δυναμισμό και διάθεση προσφοράς, φιλοδοξούν να ξεπεραστούν τα χρόνια προβλήματα του κλάδου μέσω μιας ικανής και διεκδικητικής ηγεσίας η οποία θα κινηθεί ενεργά προς την κατεύθυνση:

Της αναβάθμισης  του θεσμικού ρόλου του επιμελητηρίου και την ανάδειξή του σε φορέα εκπαίδευσης και διαρκούς επιμόρφωσης των επαγγελματιών

Της ανάδειξης της Δια Βίου Μάθησης ως συνεχές εργαλείο βελτίωσης της επιχειρηματικότητας

Της προστασίας του επιχειρείν στην ιδιωτική εκπαίδευση και της οριστικής λύσης στα προβλήματα που δημιουργεί η διαρκώς αυξανόμενη παραοικονομία του κλάδου

Της αδειοδότησης των Επαγγελματικών Χώρων της Εκπαίδευσης και των Οικοδιδασκάλων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και της δημιουργίας Δημόσιου Μητρώου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους γονείς να γνωρίζουν και να ελέγχουν ποιοι είναι οι αδειοδοτημένοι φορείς και ποιο το γνωστικό τους αντικείμενο.

Της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής και Διαδικτύου από τις επιχειρήσεις για την αύξηση της  ανταγωνιστικότητάς τους.

Της επέκτασης των αδειών των Φροντιστηρίων και για την Υποστηρικτική Διδασκαλία μαθητών Δημοτικού. Αυτή είναι η μόνη θεσμικά και εκπαιδευτικά ορθή λύση, που ταυτόχρονα μπορεί να βάλει ένα τέλος σ΄ όλη την κατάσταση που κυριαρχεί σήμερα και χαρακτηρίζεται από ανομία, έλλειψη κάθε ελέγχου και φοροδιαφυγή.

Της κατάργησης κάθε άδειας Οικοδιδασκαλίας η οποία εντείνει την εκπαιδευτική παραοικονομία στον χώρο των ιδιαιτέρων μαθημάτων από επίορκους εκπαιδευτικούς του κρατικού σχολείου ή από παράνομους ιδιώτες. Ο χαρακτηρισμός ως οικοδιδασκάλων αυστηρά ΜΟΝΟ όσων παραδίδουν κατ’ οίκον ιδιαίτερα μαθήματα και όχι όσων στεγάζονται σε επαγγελματικό χώρο και διδάσκουν σε ομάδες μαθητών διαφημίζοντας ταυτόχρονα την επιχείρησή τους.

Της διασφάλισης της ποιότητας στην πράξη των παρεχομένων υπηρεσιών του κλάδου, αξιοποιώντας συστήματα ISO δραστηριοτήτων και δεξιοτήτων προσώπων

Αδιαμφισβήτητα είναι μια ισχυρή ομάδα, που μπορεί και θέλει, να μεταφέρει τον παλμό και τα καθημερινά προβλήματα του κλάδου του. Μια ομάδα ικανή να εκπροσωπήσει επάξια τους συναδέλφους της, με δυναμισμό, παρεμβατικό, και ουσιαστικό λόγο, αλλά και έντονη διάθεση αναζήτησης βιώσιμων λύσεων με μπροστάρη το Επιμελητήριο και με όπλο τη θέληση και τις προτάσεις τους για:

  • Ενεργοποίηση και εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του Ν.4283/2014 που ενισχύει το ρόλο του Επιμελητηρίου ως φορέα πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.
  • Διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επιμορφωτικών σεμιναρίων αξιοποιώντας τους πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων, με ελάχιστο κόστος συμμετοχής των επαγγελματιών μελών του.
  • Ύπαρξη νέων σκεπτκών και προταγμάτων που θα ανοίγουν νέους δρόμους, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.
  • Αξιοποίηση του ρόλου προγραμμάτων διαρκούς εκπαίδευσης , κατάρτισης και επανακατάρτισης ως μέσα ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων και συνεχής απόκτησης νέων εφοδίων από όλους
  • Εκμετάλλευση όλων των δυνατοτήτων των σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής και Διαδικτύου από τις επιχειρήσεις για την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους.
  • Δημιουργία επικοινωνιακής στρατηγικής για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του ψηφιακού μάρκετινγκ