Πλήθος κόσμου στην Περιφορά
Μεγάλες τιμές στον Άγιο του Ληξουρίου -Η περιφορά των Λειψάνων του Αγίου Παναγή του Μπασιά στα σοκάκια της πόλης
07/06/2018 | 21:07

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μηνιατών-Αναλήψεως πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών και κληρικών η Ιερά Παράκληση, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, κ. Δημήτριου καθώς και του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Παναγή Μπασιά στους δρόμους του Ληξουρίου με ενδιάμεσο σταθμό το κελί του Αγίου, όπου ακολούθησε προσκύνημα. Τη Λιτανεία συνόδευσαν η Φιλαρμονική Σχολή Ληξουρίου, σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, το σώμα Προσκόπων Ληξουρίου, αντιπροσωπεία μελών του Λυκείου Ελληνίδων Αργοστολίου και άλλοι πολιτιστικοί σύλλογοι.

Η πομπή κορυφώθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, όπου ακολούθησε η ευλόγηση της αρτοκλασίας και η εναπόθεση των Αγίων Λειψάνων έσωθεν του Θρόνου του Αγίου.

Το παρών απο τις αρχές του νησιού στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Παναγή Μπασιά έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παλικής, Γιώργος Κατσιβέλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ληξουρίου, Δημήτρης Μαρκέτος, ο δημοτικός σήμβουλος, Ηλίας Παρίσης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του ekefalonia.gr