Πλήθος κόσμου και φέτος στην περιφορά της εικόνας
Η λιτανεία της εικόνας του Αγ. Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι για τους σεισμούς του 1953
12/08/2017 | 09:39

Με μεγαλοπρέπεια αλλά και εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε, χθες 11 Αυγούστου, Ιερά Παράκληση στον Άγιο Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι για τα θύματα των καταστροφικών σεισμών του 1953.

Στην παράκληση αλλά και στη θεία λιτάνευση της εικόνας του Αγίου στη κεντρική πλατεία της πόλης προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος πλαισιωμένος απο ιερείς της πόλεως του Αργοστολίου.
Πλήθος πιστών ακολούθησε την πομπή στους δρόμους της πόλης ενώ οι ιεροψάλτες υπό τον χοράρχη κ. Αγαθάγγελο Γεωργακάτο έψαλαν τα απολυτίκια των Επτανησίων Αγίων μας. Ακολούθησε Δέηση υπέρ των θυμάτων του σεισμού του 1953.
Στο θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα το 1716 που δεν άφησε να κατακτηθεί από τους Τούρκους. Αναφέρθηκε στους καταστροφικούς σεισμούς και στη βοήθεια των Αγίων μας ενώ προέτρεψε και σήμερα τους πιστούς να είναι κοντά στην εκκλησία και στο Θεό.
Στη Λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Σπυρίδωνα το παρών έδωσαν ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης, ο τέως αντιπεριφερειάρχης και περιφερειακός σύμβουλος κ. Σωτήρης Κουρής, αλλά και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας του νησιού.

Οι φωτογραφίες είναι του Σπυρου Σακαλή

Και του χρόνου να είμαστε καλά!