Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις στην Κεφαλονιά
Επτάνησα: 8 ταβερνάκια αγαπημένα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Λευκάδα και Κύθηρα
12/06/2018 | 20:23

ΕΠΤΑΝΗΣΑ

Κέρκυρα

Αγρόκτηµα Βιόπορος

Είναι ένα οικολογικό αγρόκτηµα στη νότια Κέρκυρα, στο δρόµο προς τη Λευκίµη µπροστά από την πανέµορφη λίµνη Κορισσίων και µε θέα µαγική!

Στο εστιατόριο, η κα Αγαθή ετοιµάζει το καλύτερο πρωινό που έχετε γευτεί µε βιολογικά προϊόντα δικής της παραγωγής. Τα µεσηµέρια και τα βράδια, η κουζίνα της «µαγεύει» τους πάντες µε τα µπουρδέτα και τα σοφρίτα, προσέχοντας όµως και τους vegan ετοιµάζοντας ακόµα και µουσακά! (Θέση Αλευροπάρι, Κέρκυρα, Τ. 26610 76224).

Ωγνίστρα

Αυτή η παραδοσιακή ταβέρνα βρίσκεται στην είσοδο του διατηρητέου οικισµού της Παλιάς Περίθειας, σε ένα κτήριο του 1872 που ανακαινίστηκε και µετατράπηκε σε ένα ζεστό γραφικό ταβερνάκι. Στον πανέµορφο χώρο του θα γευτείτε παραδοσιακή κερκυραϊκά πιάτα, όπως κόκκορα παστιτσάδα, µοσχάρι σοφρίτο, στραπατσάδα και κολοκυθόπιτα ενώ µην φύγετε αν δεν δοκιµάσετε την νερατζοσαλάτα (Περίθεια, Κέρκυρα, Τ. 6945 276455).

 Ζάκυνθος

Ταβέρνα το Ακρωτήρι

Σε µία από τις πιο όµορφες περιοχές της Ζακύνθου, στο Ακρωτήρι, υπάρχει η οµώνυµη ταβέρνα που έχει γίνει γνωστή αφού έχει την µεγαλύτερη ποικιλία ορεκτικών σε όλο το νησί, όλα φτιαγµένα από τα χεράκια της Δανάης και του Πέτρου, των ιδιοκτητών. Μόλις καθίσετε, ο σερβιτόρος θα σας φέρει ένα µεγάλο δίσκο µε 30 ορεκτικά όπου εσείς θα πρέπει να επιλέξετε όποιο πιάτο σας αρέσει (Ακρωτήρι, Τ. 26950 45712).

Κεφαλονιά

Tassia

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού η Τασία από το Φισκάρδο και οι µαγειρικές της ικανότητες έχουν κάνει τον γύρο της Ελλάδας, και όχι µόνο. Καθηµερινά βρίσκεται πίσω από την κουζίνα της και προετοιµάζει για τους επισκέπτες της νόστιµα πιάτα. Must taste τα τυροπιτάκια της και τα ολόφρεσκα ψάρια κατευθείαν από τη θάλασσα στο τραπέζι σας (Φισκάρδο, Κεφαλονιά, Τ. 26740 41205).

Avithos Preview

Βλέπει την πανέµορφη παραλία της Αβύθου, στην Κεφαλονιά και όπως λένε και οι ντόπιοι σερβίρει το καλύτερο σπιτικό φαγητό στο νησί. Η µητέρα του ιδιοκτήτη µπαίνει στην κουζίνα και µαγειρεύει υπέροχα παραδοσιακά πιάτα µε ντόπια υλικά, ενώ ο ίδιος, άριστος γνώστης των κεφαλονίτικων κρασιών θα σας προτείνει κάποιο που θα ταιριάζει στις δικές σας γεύσεις. Η κεφαλονίτικη κρεατόπιτα και το µπουργέτο θα πρέπει να βρεθούν σίγουρα στο τραπέζι σας (Παραλία Άβυθος, Σβορωνάτα, Κεφαλονιά, Τ. 2670 42135).

Λευκάδα

Θυµάρι

Βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σοκάκια της χώρας της Λευκάδας και η πλακόστρωτη αυλή του είναι γεµάτη από λουλούδια και µυρωδικά. Αυτό είναι και το τέλειο σκηνικό για να απολαύσετε µοναδικές δηµιουργίες από τα χεράκια του σεφ. Στην παρασκευή όλων των πιάτων του, χρησιµοποιούνται φρέσκα λαχανικά, νωπά ψάρια και θαλασσινά, ακόµα και τα ζυµαρικά του είναι χειροποίητα και παρασκευάζονται καθηµερινά στην κουζίνα. Πρέπει να δοκιµάστε ταλιατέλες µε µύδια, πιπεριά Φλωρίνης, φέτα και κρόκο Κοζάνης (Πηνελόπης 19, Λευκάδα, Τ. 26450 22266).

Κύθηρα

Φαµίλια

Βρίσκεται στον µικρό οικισµό Φράτσια των Κυθήρων και στεγάζεται σε ένα παλιό σχολείο πάνω στην πλατεία του χωριού µε τα τραπέζια να καταλαµβάνουν όλη την αυλή. Έχει γίνει γνωστή για τις νοστιµιές που σερβίρει στους πελάτες της που παρασκευάζονται από τοπικά προϊόντα και φρέσκες πρώτες ύλες. Η κουζίνα του περιλαµβάνει κλασικά πιάτα κρέατος και µαγειρευτά αλλά και ιδιαίτερους συνδυασµούς, όπως ο κόκορας µε τα ροδοπέταλα ή ταραµοσαλάτα µε τη φάβα. Must try είναι οι κρεµµυδοντολµάδες και τα τσιγαριαστά βλήτα (Φράτσια, Κύθηρα, Τ. 27360 33908).

Ιθάκη

Εστιατόριο Αγέρι

Στο χωριό Φρίκες της Ιθάκης, θα συναντήσετε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, που προσφέρει παραδοσιακή και µοντέρνα µεσογειακή κουζίνα, σε έναν όµορφο χώρο µε κοµψή διακόσµηση που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στη θάλασσα. Σε αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, θα γευτείτε σύγχρονες παραλλαγές των παραδοσιακών πιάτων, µε φρέσκα και τοπικά προϊόντα, παρασκευασµένα από την κουζίνα κατευθείαν στο τραπέζι (Φρίκες Ιθάκη, Τ. 26740 31465).

Πηγή: travelstyle.gr