Εκφράζουμε, πολλές ευχές στον αρχιδιάκονο για μια πορεία φωτεινή, γεμάτη γαλήνη και πίστη στον Ήταν, στον Είναι και στον Ερχόμενον Ιησού Χριστό, άξιος λειτουργός του Υψίστου και οδηγός στα δύσκολα χρόνια μας.
Χειροθεσία εις αρχιδιάκονο του Παϊσίου Παράσχη
Εκκλησία
06/04/2011 | 13:17

Του Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού

Τη θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την εορτάζουν  πολλοί ναοί στο νησί μας. Παίρνει δε μεγάλη επισημότητα στον ομώνυμο Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου, λόγω που την ίδια ημέρα τελείται και η δοξολογία για την Εθνική Εορτή του μεγάλου ξεσηκωμού των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό, το 1821.

Την παραμονή της εορτής στο μητροπολιτικό ναό, έγινε  και η χειροθεσία του διακόνου Παϊσίου Παράσχη εις αρχιδιάκονο, πράξη που γίνεται μόνο στους διακόνους που έχουν τάξει τη ζωή τους στη μοναστική ζωή, δηλαδή όχι στους έγγαμους που θα γίνουν ιερείς. Ο αρχιδιάκονος Παΐσιος  Παράσχης, κατάγεται από την Ηλεία και είναι πνευματικό τέκνο του πανοσιολογιότατου ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως μας, π. Σπυρίδωνος Πετεινάτου.

Ο αρχιδιάκονος με ευλάβεια και σύνεση  προς τα ιερατικά του καθήκοντα διακονεί τον ιερό σκοπό για τον οποίο τάχτηκε και παράλληλα είναι κοντά στον ποιμενάρχη μας, κ. κ. Σπυρίδωνα με σεβασμό και αγάπη.

Επίσης, κατά τον εσπερινό της εορτής ο πανοσιολογιότατος ιεροκήρυκας της μητρόπολης, π. Φώτιος Γαβριελάτος μίλησε για τη μεγάλη μέρα του Ευαγγελισμού, αναφερόμενος τόσο στη σημασία της, όσο και στη σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση που διαβαίνουμε οι Έλληνες. Παρήγορη δε, ήταν η έλευση του κόσμου στον εσπερινό αλλά και την άλλη μέρα στην εορτή,  πράγμα που βεβαιώνει πως η ψυχή των πιστών αναζητεί να βρει στήριγμα  μέσα από την πίστη και τα ιδεώδη που εξυψώνουν τον άνθρωπο.

Εκφράζουμε τέλος, πολλές ευχές στον αρχιδιάκονο για μια πορεία φωτεινή, γεμάτη γαλήνη και πίστη στον Ήταν, στον Είναι και στον Ερχόμενον Ιησού Χριστό, με σκοπό να γίνει  λαμπρό παράδειγμα, άξιος λειτουργός του Υψίστου και οδηγός  στα δύσκολα χρόνια μας.

paisios

Πηγή: kefallinia.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer