Η παρέμβασή μας αυτή έχει να κάνει καθαρά με την αποκατάσταση της αλήθειας και έχει καλοπροαίρετο σκοπό. Γι΄ αυτό, σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε Καλή Ανάσταση στη ψυχή όλων και πάντα με ανοιχτό μυαλό
Το e-kefalonia.net στηρίζει τον παπά της Σάμης
Εκκλησία
02/05/2013 | 18:14

Με αφορμή δημοσίευμα σχετικά με τη δράση του νέου παπά στη Σάμη, θα θέλαμε να εξηγήσουμε μερικά σημαντικά πράγματα επειδή από την αρχή της παρουσίας του εκεί έχουμε παρακολουθήσει τη δράση του, καθώς και τις αντιδράσεις του κόσμου προς το πρόσωπό του.
Η εκκλησία της Σάμης από τότε που ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παράσχης είναι γεγονός ότι γνωρίζει στιγμές ζωντάνιας και αναγέννησης. Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο κόσμος, με τον οποίο μιλήσαμε κατά την επίσκεψή μας εκεί στην πρόσφατη γιορτή του κατηχητικού της Σάμης.
Εύκολα κανείς, από το φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε, μπορεί να καταλάβει πως αν ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος έκανε ό, τι ήθελε, δεν θα ξεχείλιζε από μικρούς και μεγάλους η εκκλησία εκείνη την ημέρα, δεν θα συγκινούσαν με την παρουσία τους τριάντα και πλέον παιδάκια του κατηχητικού και δεν θα έδινε το παρόν μέχρι και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. κ. Σπυρίδων.
Πέρα από αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως κάθε Κυριακή η εκκλησία της Σάμης γεμίζει από κόσμο, πως ο Αρχιμανδρίτης Παΐσιος ξέρει με τα μικρά τους ονόματα όλα τα παιδάκια του κατηχητικού εκεί και πως μιλά με νέους ανθρώπους που συχνάζουν σε καφετέριες της περιοχής, θέλοντας να τους συμβουλέψει και να τους φέρει κοντά στην εκκλησία.
Φυσικά, έχουμε γίνει γνώστες και κάποιων άλλων θεμάτων στην περιοχή της Σάμης. Για παράδειγμα, έχουμε μάθει πως από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ο πατέρας Παίσιος αποφάσισε να εφαρμόσει τα όσα ισχύουν για τον αριθμό των Επιτρόπων, οι οποίοι πρέπει να είναι τέσσερις και όχι ένας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Επίσης, ενημερωθήκαμε για την κίνησή του να αντικαταστήσει την νεωκόρο, η οποία είχε βγει και σε σύνταξη εδώ και μερικά χρόνια, με μια κυρία η οποία είχε χτυπηθεί από τη μοίρα με την απώλεια συγγενικού της προσώπου, ενώ είχε απόλυτη ανάγκη της στήριξης της εκκλησίας από κάθε άποψη.
Όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι είναι θετικές κινήσεις και μόνο καλό έχουν να προσφέρουν στους πιστούς της περιοχής.
Φυσικά κατανοούμε πως όταν μια κατάσταση συντηρείται για χρόνια και τείνει να γίνει καθεστώς, το ξερίζωμα αυτής μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις.. Όμως, και πάλι, θεωρούμε αστείο να κατηγορείται ένας παπάς για τη φωταγώγηση της εκκλησίας, ειδικά τέτοιες ημέρες, ή επειδή θέλει να δώσει περισσότερη επισημότητα στον στολισμό του Επιταφίου..

paisios_xeirotonia6
Ειλικρινά πιστεύουμε πως τέτοια σχόλια δεν βοηθούν το έργο της Εκκλησίας συνολικά και είμαστε πεπεισμένοι πως προέρχονται από συγκεκριμένες πηγές, που σίγουρα δεν έχουν τη διάθεση να δουν το δάσος και βλέπουν μόνο το δέντρο.. Για αυτό εκφράζουμε τη βαθιά πεποίθηση ότι σύντομα θα απομονωθούν και θα μπορέσει ο Αρχιμαδρίτης Παΐσιος να συνεχίσει απερίσπαστα το έργο του.
Η παρέμβασή μας αυτή έχει να κάνει καθαρά με την αποκατάσταση της αλήθειας και έχει καλοπροαίρετο σκοπό. Γι΄ αυτό, σε κάθε περίπτωση, ευχόμαστε Καλή Ανάσταση στη ψυχή όλων και πάντα με ανοιχτό μυαλό.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer