Οι υπηρεσίες σε όλα τα τμήματα παρέχονται από καταξιωμένους επαγγελματίες ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα
Τμήματα καλλιτεχνικής παιδείας από την ΚΕΔΗΚΕ
kefalos
Πολιτισμός
18/09/2014 | 17:03

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς συνεχίζει και για την φετινή περίοδο την λειτουργία των τμημάτων Καλλιτεχνικής παιδείας επιδιώκοντας ταυτόχρονα να θέσει τις βάσεις για την δημιουργία και νέων τμημάτων.

Βασικός μας στόχος είναι η πνευματική καλλιέργεια των συμμετεχόντων, η ανάπτυξη ικανοτήτων, η δυνατότητα έκφρασης για ερασιτεχνική δημιουργία καθώς και η διασφάλιση πολιτιστικών στοιχείων που κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες γενιές.

Οι υπηρεσίες σε όλα τα τμήματα παρέχονται από καταξιωμένους επαγγελματίες ώστε να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα, παράλληλα ως διοίκηση επιλέγουμε σε όσα τμήματα η μάθηση παρέχεται με οικονομικό αντίτιμο, τα δίδακτρα να ανταποκρίνονται στην σημερινή οικονομική κατάσταση.

Μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για τα παρακάτω τμήματα:

Τμήμα κλασσικού χορού και σύγχρονου χορού.

Το τμήμα λειτουργεί  από το 1992 και διδάσκεται το σύστημα της Βασιλικής Ακαδημίας χορού του Λονδίνου ( RAD).

Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από την ηλικία των 4,5 ετών.

Υπεύθυνη διδασκαλίας είναι η κ. Μαρούλη Χριστίνα.

Τμήματα θεάτρου.

Από το 2003 λειτουργεί το Νεανικό θεατρικό, ενώ το τμήμα της Κεντρικής Σκηνής λειτουργεί από το 1985.

Τα θεατρικά τμήματα δέχονται ενδιαφερόμενους από την ηλικία των 12 ετών, τα μαθήματα σχεδιάζονται έτσι ώστε οι σπουδαστές να παρακολουθούν χωρίς δυσκολία, η φοίτηση παρέχεται δωρεάν.

Τμήμα μαντολινάτας.

Λειτουργεί από το 1996 με δάσκαλο τον κ. Παγουλάτο Διονύσιο.

Οι μαθητές διδάσκονται αρχικώς θεωρία της μουσικής και μουσική ανάγνωση και συνεχίζουν με πρακτική εξάσκηση στο μαντολίνο και την κιθάρα, στο τμήμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από Δ΄ Δημοτικού.

Τμήματα Δημοτικών φιλαρμονικών.

Οι φιλαρμονικές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πολιτιστικής μας ζωής.

Συμμετέχουν  ενδιαφερόμενοι από την ηλικία των 9 ετών, στο Αργοστόλι λειτουργεί η φιλαρμονική  ¨Διονύσης Λαυράγκας¨, με μαέστρο τον κ. Βασίλη Περλικίδη, στη Λειβαθώ η φιλαρμονική ¨Χαρίλαος Χωραφάς¨, με μαέστρο τον κ. Γρηγόρη Βαγγελάτο και στην Σάμη η φιλαρμονική ¨Θέμος Αμούργης¨, με μαέστρο τον κ. Γεωργόπουλο Γεράσιμο, η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Χορωδιακά τμήματα.

Χορωδιακά τμήματα λειτουργούν στο Αργοστόλι με μαέστρο τον κ. Μουρελάτο Άγγελο και αποτελούνται από την Γυναικεία χορωδία Δωματίου, την Μικτή χορωδία και την παιδική χορωδία. Επίσης στο Ληξούρι λειτουργούν Χορωδιακά σχήματα Ανδρικό και Μικτό με μαέστρο τον κ. Θεοτοκάτο Σπύρο και στην Λειβαθώ  λειτουργεί η Μικτή χορωδία και Μαντολινάτα με μαέστρο τον κ. Καλογηρά Βασίλη.

Τμήμα Ζωγραφικής.

Το Τμήμα Ζωγραφικής φέτος συμπλήρωσε 17 χρόνια λειτουργίας του στο Αργοστόλι, με τμήματα για παιδιά και ενήλικες.

Τμήματα παραδοσιακών χορών Πυλάρου.

Τα τμήματα λειτουργούν από το 1990, οι μαθητές από την ηλικία των 6 ετών διδάσκονται παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος και συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις.

Η δική σας συμμετοχή,  μας δημιουργεί αίσθημα ευθύνης ταυτόχρονα όμως μας οπλίζει με την απαραίτητη δύναμη για μια εξελικτική πορεία προς όφελος του τοπικού μας πολιτισμού.

Με την ευχή για Καλή Σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, σας προτρέπουμε να απευθύνεστε χωρίς δισταγμό για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την λειτουργία των τμημάτων καθώς και για εγγραφές στα γραφεία της Επιχείρησης, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου και στο τηλέφωνο 26710-25600.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Άγγελος Κωνσταντάκης

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer