Οι ομογενείς Κεφαλλήνιοι ζητούν την εκλογή του Αρχ. Νικολάου Χαρτουλιάρη
Τι αναφέρει ο Εθνικός Κήρυκας της Αμερικής για το νέο μας Μητροπολίτη
 Ομογένεια
17/09/2015 | 15:20

Οι ομογενείς Κεφαλλήνιοι της Αμερικής και συγκεκριμένα του γνωστού συλλόγου «Αίνος» Νέας Υόρκης, με επιστολή τους προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τα μέλη της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ζητούν ευσεβάστως να εκλεγεί Μητροπολίτης Κεφαλληνίας τον άλλο μήνα ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Κεφαλληνία. Τονίζεται ότι ο π. Χαρτουλιάρης εκτός από θεολόγος, είναι επίσης ιατρός, καθώς και χειρουργός οδοντίατρος. Σήμερα υπηρετεί ως προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος «Παναγία η Ελευθερώτρια» της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Επίσης, έχει αναπτύξει πλούσιο ιεραποστολικό έργο στην Αφρική.

Την επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την Ιεραρχία την υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου «Αίνος» της Αμερικής Βασίλης Κοκκόσης και η οποία έχει ως εξής στην ολότητά της:

«Προς: Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, και τους Σεβασμιότατους Αγίους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μακαριότατε, Σεβασμιότατοι,

Εκπροσωπώντας μεγάλο μέρος των απόδημων Κεφαλλονιτών της περιοχής της Νέας Υόρκης και περιχώρων, όπου δραστηριοποιείται ο Σύλλογος ‘Αίνος’ και πιστεύοντας ότι έχουμε την ίδια άποψη με τους απανταχού Κεφαλλήνες, θεωρούμε υποχρέωσή μας να υποβάλουμε στα μέλη της σεπτής Ιεραρχίας τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας διά τον διάδοχο ποιμενάρχη της νήσου μας.

Οι Κεφαλλήνες της Διασποράς, αλλά και ο λαός της Κεφαλονιάς, είναι πληγωμένοι από την κοίμηση μέσα στον ίδιο χρόνο δύο Μητροπολιτών μας, του Μακαριστού Σπυρίδωνος αλλά και του Κεφαλλήνα Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά, πριν καν ενθρονιστεί.

Στις επόμενες αρχιερατικές εκλογές, υποψήφιος για την πλήρωση της θέσης είναι ένα άλλο άξιο τέκνο της ιδιαίτερης πατρίδας μας. Ο διαπρεπής κληρικός και ιατρός, Αρχιμ. π. Νικόλαος Χαρτουλιάρης, ο οποίος είναι προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, όπου συγκεντρώνει κοντά του όλους τους Κεφαλλήνες της περιοχής. (Το πλούσιο Βιογραφικό και τη δράση του στην υπηρεσία του ανθρώπου και στην Εκκλησία του Χριστού σας είναι ήδη γνωστό). Συνάμα με τη λαμπρή ιατρική του καριέρα, αφιερώθηκε και στην Εκκλησία του Χριστού. Επιτελεί με ζήλο τα καθήκοντά του, συνδυάζοντας και θέτοντας στην υπηρεσία του ανθρώπου, ένα πλούσιο χριστιανικό, φιλανθρωπικό αλλά και ιατρικό έργο. Είναι αγαπητός στην Κεφαλονιά και στην Ομογένειά μας, η οποία τον στηρίζει ανεπιφύλακτα και θα είναι κοντά του, για να τον βοηθήσει στην επίλυση των προβλημάτων της Μητροπόλεώς μας. Η δράση, τα χαρίσματα και η αγάπη του για το νησί μας, είναι εγγύηση για την επιτυχία του έργου του.

Ως Κεφαλονίτης, γνωρίζει άριστα τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας καθώς και την ιδιορρυθμία του λαού. Θεωρούμε και πιστεύουμε ότι η εκλογή του αυτήν τη στιγμή είναι η καταλληλότερη λύση για την ιδιαίτερη πατρίδα μας. Ηταν συνυποψήφιος με τον μακαριστό Γεράσιμο στις προηγούμενες εκλογές και θεωρούμε ως φυσιολογική εξέλιξη την προαγωγή του αφού και ο Αρχιεπίσκοπός μας με δηλώσεις του έχει δεσμευτεί ότι ο ‘επόμενος Μητροπολίτης μας θα είναι Κεφαλλονίτης’.

Αυτές τις λίγες σκέψεις Μακαριότατε Αρχιεπίσκοπε και Αγιοι Αρχιερείς θέλουμε να σας μεταφέρουμε με την ελπίδα ότι οι προσδοκίες μας θα συμπέσουν με τις Ιερές αποφάσεις Σας. Ευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος Θεός Σας ευλογεί πάντα και οι ευχές του Πολιούχου της νήσου μας Αγίου Γερασίμου Σας συνοδεύουν και σας ενδυναμώνουν στο βαρύ και θεάρεστο έργο Σας.

Μετά Σεβασμού Βασίλης Κοκκόσης

Πρόεδρος του Συλλόγου ‘Αίνος’ Νέας Υόρκης και Περιχώρων».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Ε.Κ.» με τον κ. Κοκκόση, ο οποίος βρίσκεται στην Κεφαλληνία, είπε πως «επιθυμία μας είναι ο επόμενος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας να είναι Κεφαλονίτης» και συμπλήρωσε «οι Κεφαλονίτες θέλουν Κεφαλονίτη». Για τον Μητροπολίτη Γεράσιμο, ο οποίος πέθανε αναπάντεχα χωρίς καν προλάβει να ενθρονιστεί, είπε πως «πάρα πολύ καλός άνθρωπος και καλός φίλος μας».

Αναφορικά με την επιστολή και αν έλαβαν κάποια απάντηση, είπε, πως «σήμερα βγήκε δεν πήραμε απάντηση ακόμα, την στείλαμε στον Αρχιεπίσκοπο και σε όλους τους Μητροπολίτες, νομίζω πως δεν την έχουν λάβει ακόμα».

Για τον Αρχιμανδρίτη Νικόλαο Χαρτουλιάρη είπε ότι «ήταν συνυποψήφιος με τον μακαρίτη τον παπα-Γεράσιμο, ο οποίος υπερίσχυσε στις εκλογές και το ξέραμε. Και επειδή ήταν υποψήφιος ο π. Νικόλαος και τότε γι’ αυτό λέμε μήπως μπορέσουμε και είναι αυτός ο επόμενος» και τόνισε πως «είναι πολύ καλός κληρικός, οι Κεφαλλονίτες τον θέλουν».

Στην ερώτηση πώς την βρήκατε την Κεφαλληνία, ο κ. Κοκκόσης, είπε ότι «υπάρχει πρόβλημα, στην Ελλάδα γενικά υπάρχει πρόβλημα με τον περιορισμό διακίνησης κεφαλαίων, με τις τράπεζες κλειστές».

Οταν τον ρωτήσαμε τι σας λένε οι άνθρωποι εκεί, είπε «δεν μιλούν, είναι όλοι σιωπηροί, είναι μαγκωμένοι» ενώ για τις επικείμενες εκλογές είπε πως «είναι ντέρμπι».

Στην ερώτηση τι λένε οι άνθρωποι εκεί χρειάζονταν αυτές οι εκλογές ή όχι, απάντησε: «όχι, κι αυτό είναι το μείον, ο κ. Τσίπρας κακώς πηγαίνει τη χώρα σε εκλογές».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer