Ο Τάκης Γερμενής – εκ πλαγίου απόγονος του μεγάλου Κεφαλωνίτη ζωγράφου Βάσου Γερμενή - γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα όπου και σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
Ο Τάκης Γερμενής παρουσιάζει την καινούργια δουλειά του
Πολιτισμός
31/03/2011 | 08:26

Έχοντας σαν ερέθισμα τα πειράματα και τις μεταλλάξεις στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού, ο Τάκης Γερμενής δημιουργεί έργα που αναπαριστούν τροφές και υβριδικά ζώα τα οποία ζουν ανάμεσα σε αλλόκοτα φυτά και τοξικές λίμνες που κατακυριεύουν τη γη και καταλαμβάνουν τη θέση των ανθρώπων. Μυστηριώδεις οργανισμοί, ζωγραφισμένοι με έντονα χρώματα και συγκλονιστικές λεπτομέρειες, κολυμπούν, πετούν ή έρπουν σε έναν κόσμο φανταστικό, για άλλους όμορφο και για άλλους κάπως αποκρουστικό, σίγουρα όμως γοητευτικό.

Ο Γερμενής εικονογραφεί μια μετά-τεχνολογική εποχή όπου ο πολιτισμός κατατρώει τον ίδιο του τον εαυτό και σαν αποτέλεσμα αυτού καταρρέει

Οι  εικόνες  είναι  σκληρές  και  αναπαριστούν  με  σουρεαλιστικό τρόπο τη κοινωνία  του κέρδους, που συνεχώς  παράγει   και καταναλώνει  για  να  υπάρχει.

Ο Τάκης Γερμενής – εκ πλαγίου απόγονος του μεγάλου Κεφαλωνίτη ζωγράφου Βάσου  Γερμενή –  γεννήθηκε το 1955 στην Αθήνα. Σπούδασε στην  Ανωτάτη  Σχολή  Καλών  Τεχνών  ( εργαστήρια   Ηλ.  Δεκουλάκου  και  Ν. Κεσσανλή ) και στο  Royal  College of Art,  Λονδίνο.  Αυτή είναι η έβδομη ατομική του έκθεση, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η  γκαλερί  Elika,  Ομήρου 27  παρουσιάζει  από τις 29 Μαρτίου έως τις 7 Μαΐου, την καινούργια δουλειά του Τάκη Γερμενή.

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή: 12:00 – 20:00  Σάββατο: 12:00 – 16:00

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer