Ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε λόγο πατρικό στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλικής και ευχήθηκε την εξ ύψους παρηγορία
Ο Μητροπολίτης μας στην Παλική
Εκκλησία
01/02/2014 | 16:13

Του Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού

Σήμερα κατέφθασε στην περιοχή της πληγωμένης από τους σεισμούς  Παλική, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης μας, κος κος  Σπυρίδωνας συνοδευόμενος υπό των:

πανοσιολογιότατων ιεροκηρύκων, π. Σπυρίδωνα Πετεινάτο, π. Φώτιο Γαβριελάτο, αρχιμανδρίτη π. Παΐσιο Παράσχη και τον πρωτοπρεσβύτερον π. Γεώργιον Καλαρίτη.

Μετέφεραν την Τίμια Κάρα του Οσίου Πατρός Παναγή του Μπασιά στον καθεδρικό ναό του Ληξουρίου, στον Παντοκράτορα, όπου με τον εφημέριο π. Χαράλαμπο Μαρκέτο και τον π. Νικόλαο Σωτήρα ετελέσθη παράκληση για την παύση των σεισμών.

Ο Σεβασμιώτατος απεύθυνε λόγο πατρικό στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλικής και ευχήθηκε την εξ ύψους παρηγορία και τη βεβαιότητα ότι οι άγιοι του νησιού θα είναι βοηθοί και συμπαραστάτες μας. « Ως επίσκοπος και ποιμενάρχη σας προσεύχομαι στον Ύψιστον Θεόν όπως απαλύνει  τις οδύνες που προκλήθηκαν από τους  σεισμούς  και τόνισε πως  η εκκλησία είναι παρούσα…»

Εν συνεχεία μετά του ιερού λειψάνου επισκέφτηκε με τη συνοδεία του το Κλειστό Γυμναστήριο του Ληξουρίου, όπου σε δυο μεγάλες αίθουσες φιλοξενούνται οι τρόφιμοι του  Δημοτικού Γηροκομείου Ληξουρίου, ενημερώθηκε από την διευθύντρια  για την κατάσταση και ευχήθηκε σύντομα να επιστρέψουν στο χώρο τους.

Έπειτα, επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Κορωνάτου, που με δάκρυα στα μάτια η ηγουμένη και οι μοναχές υποδέχτηκαν το Μητροπολίτης τους, ο οποίος διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα καταστρεπτικά αποτελέσματα των σεισμών.

Τέλος  περιηγήθηκε στην πόλη του Ληξουρίου, μίλησε με κατοίκους και με πατρικό λόγο ενίσχυσε τους πληγέντες από το φοβερό ταρακούνημα του εδάφους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer