Η Κεντρική Σκηνή του Δήμου Κεφαλονιάς ιδρύθηκε το 2003 μετά από πρόταση του σκηνοθέτη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Αργοστολίου Πάνο Βαρδάκο.
Ο “ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ” του Τσέχωφ στο “Κέφαλο”
Κινηματογράφος
13/04/2011 | 11:03

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Πάνος βαρδάκος μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Σάββα Σαββαόγλου τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑΨ κ. Π. Βανδώρο  ΤΗΝ Κ.  Mαρία Kουνάδη, και δυο μέλη του θιάσου,  τη Μαριέττα Μουρελάτου και Γιάννης Νεόφυτος.

Η Κεντρική Σκηνή του Δήμου Κεφαλονιάς ιδρύθηκε το 2003 μετά από πρόταση του σκηνοθέτη της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου Αργοστολίου Πάνο Βαρδάκο. Έχει σαν στόχο το «Θέατρο ουσίας», δηλαδή ένα θάτρο ποιοτικό με ουσιαστική παρέμβαση στην καλλιέργεια της ψυχής και του νου όχι μόνο των ηθοποιών αλλά κυρίως των θεατών. Μέσα από τη συλλογική βίωση αξιών και νοημάτων, τη συνεργασία, την ευθύνη, το διάλογο, το σεβασμό στο διαφορετικό, την κριτική σκέψη, την εκφραστική δύναμη, τη φαντασία, φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα θέατρο που ψυχαγωγεί, αγγίζει και ευασθητοποιεί τον σύγχρονο άνθρωπο.
Ως Κεντρική Σκηνή στα 8 χρόνια λειτουργίας της έχει παρουσιάσει στην Κεφαλονιά και την Αθήνα πέντε θεατρικά έργα της «Σπασμένη Στάμνα» του Κλάιστ τον «Ιμπρεσάριο από τη Σμύρνη» του Γκολντόνι, τους «Μικρούς Φαρισαίους» του Δημήτρη Ψαθά, το «Μάνα μητέρα μαμά» του Διαλεγμένου και το «μίλα μου σαν τη βροχή» μια σύνθεση μονολόγων, μονόπρακτων και τραγουδιών που καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα θεάτρου από τον Αισχύλο έως τον Μανιώτη, τον Τένεσυ Γουίλιαμς, τον Άλαν Μπένετ και τον Καμπανέλη.
Συνεχίζοντας τη συστυματική της δουλειά γύρω από τη θεατρική τέχνη τη χειμερινή σαιζόν 2011 θα παρουσιάσει το έργο του Άντον Πάβλοβιτς – Τσαέχωφ «Ο Βυσσινόκηπος», ένα από τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα το οποίο παρουσιάστηκε από το θέατρο Τέχνης της Μόσχας σε σκηνοθεσία Στανισλάφκσι τον Ιανουάριο του 1904. Ο «Βυσσινόκηπος» το κατ’ εξοχήν έργο που πραγματεύεται τις επιπτώσεις που έχουν στη ζωή των ανθρώπων οι επικείμενες αλλαγές στην κοινωνία όταν αυτές είναι ανιχνεύσιμες από τους ίδιους τους ανθρώπους.

Ο Πάνος Βαρδάκος μίλησε για το έργο και για τους συντελεστές.
 

ΑΝΤΟΝ ΠΑΥΛΟΒΙΤΣ ΤΣΕΧΩΦ
Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ

Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Σκηνοθεσία Σκηνικά Φωτισμοί: Πάνος Βαρδάκος
Κοστούμια: Λουκία Μινέτου
Μουσική: Κώστας Χαριτάτος
Χειρισμός Φωτισμών: : Γρηγόρης Μαυρογιάννης
Χειρισμός Ήχου: Γεράσιμος Βαγγελάτος
Κατασκευή Σκηνικών: Γρηγόρης Μαυρογιάννης, Γεράσιμος Βαγγελάτος, Γιάννης Καρτσωνάκης
Δ/νση παραγωγής: Στάμω Στεργιώτου
Παραγωγή Δημοτική Επιχ/ση Πολιτισμού Δήμου Κεφαλλονιάς
Στην παράσταση παίζει πιάνο η Αλεξία Μαρτσέλου


ΔΙΑΝΟΜΗ
Λοπάχιν: Τάκης Καμπάδης
Ντουνιάσα: Μαριέττα Μουρελάτου
Επιχόντωφ: Παναγής Λουκάτος
Άννια: Γεωργία Θεοδωροπούλου
Βάρια: Δέσποινα Αποστολίδου
Λιούμποβα Αντρέγιεβνα: Γιώτα Μιχάλη
Γκάγεφ: Γιάννης Νεόφυτος
Φιρς: Λούκας Νιφοράτος
Σαρλόττα: Διονυσία Πεντογάλου
Συμεώνωφ Πίστσικ: Τάσος Μπεκατώρος
Τροφίμωφ: Τάσος Αναστασιάδης
Γιάσσα: Ανδρέας Βικάτος
Διαβάτης & Σταθμάρχης: Ηλίας Καρόγλας

Πηγή: kefaloniaphotonews

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer