Με επιτυχία στέφθηκε η επιχείρηση του λιμενικού. Όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα από άτομο που μιλούσε σπαστά Ελληνικά, το οποίο ανέφερε ότι βρισκόταν με άλλα άτομα σε «καράβι που έμπαζε νερά»
Οι πρώτες εικόνες του ακυβέρνητου σκάφους
Κοινωνία
10/01/2013 | 14:35

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή

Μεταφέρθηκε τελικά στο λιμάνι Αργοστολίου το ακυβέρνητο σκάφος που εντοπίστηκε δυτικά της Παλλικής χθες το βράδυ. Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε γύρω στη 13:00 το μεσημέρι από λιμενικούς του Αργοστολίου, παρουσία και του Λιμενάρχη Κεφαλονιάς Κελιτσουνάκη Γεώργιου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν με ένα τηλεφώνημα στο Αστυνομικό Τμήμα Αργοστολίου από άτομο που μιλούσε σπαστά Ελληνικά, το οποίο ανέφερε ότι βρισκόταν με άλλα άτομα σε «καράβι που έμπαζε νερά», ενώ έδινε και συγκεκριμένο σημείο. Το Λιμεναρχείο ειδοποιήθηκε αμέσως και κίνησε τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε το Εθνικό κέντρο Έρευνας και Διάσωσης να αναλάβει το συντονισμό της επιχείρησης μέσα από πλωτά και χερσαία μέσα λιμενικών αρχών καθώς και ιδιωτικά ή παραπλέοντα σκάφη.

Εν τω μεταξύ, αργά τη νύχτα το Λιμεναρχείο Κεφαλονιάς ενημερώθηκε ότι πλωτό σκάφος του Υπολιμεναρχείου Ιθάκης είχε εντοπίσει 27 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς  φουσκωτό σκάφος, χωρίς στοιχεία, περίπου οχτώ μέτρων, να πλέει ακυβέρνητο και με εισροή υδάτων. Έγινε σχετική έρευνα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή χωρίς να εντοπιστούν άνθρωποι σε κίνδυνο και αμέσως δόθηκαν οδηγίες για τη ρυμούλκηση του φουσκωτού και τη μεταφορά του στο λιμάνι Αργοστολίου.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση, ενώ στο σημείο έφτασε και άτομο της Αστυνομίας για την λήψη αποτυπωμάτων.

akivernito-skafos2

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer