Ξεκινά σήμερα, στις 07:00 το βράδυ, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, το τετραήμερο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Αποδήμων.
Ξεκινά σήμερα η Εβδομάδα Αποδήμων
 Ομογένεια
01/08/2013 | 17:31

Ξεκινά σήμερα, στις 07:00 το βράδυ, στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, το τετραήμερο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Αποδήμων.
Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στην Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων «Οδυσσεύς», ενώ θα γίνει παρουσίαση και του βιβλίου του καθηγητού καρδιοχειρουργικής Πέτρου Α. Αλιβιζάτου «Αποστολή… Το τίμημα». Παράλληλα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού, Ευάγγελος Κεκάτος, θα κάνει εισήγηση «Η Κεφαλονιά στο Ευρωκοινοβούλιο – Ring Rise Network» και η εναρκτήριος τελετή θα κλείσει με μια συναυλία της χορωδίας Αργοστολίου.
Με αφορμή την εβδομάδα των αποδήμων, ο Ευάγγελος Κεκάτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Ο Κέφαλος» Νίκος Αλυσανδράτος, η Β’ Ταμίας της Ομοσπονδίας Αγγελική Χιόνη και ο Β’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Φίλιππος Ρασσιάς βρέθηκαν στο στούντιο του Ionian Galaxy 90,8 και μίλησαν με τη Γιάννα Κουλουμπή.
Σε μια εκπομπή που κράτησε πάνω από μια ώρα, οι ομιλούντες αναφέρθηκαν στη νέα αρχή που πρέπει να γίνει από φέτος, με τη δημιουργία βάσεων για τη συμμετοχή της επόμενης γενιάς στις ετήσιες δραστηριότητες της Ομοσπονδίας στο νησί μας και όχι μόνο.
Η κα Χιόνη τόνισε ότι πρέπει να γίνουν βασικά και πρακτικά πράγματα που θα έχουν απαραίτητα ποιότητα και όχι ποσότητα.
Ο κ. Κεκάτος μίλησε για την προσφορά της Ομοσπονδίας γενικότερα και την προσπάθεια που γίνεται για να δημιουργηθούν οι υποδομές που θα ενεργοποιήσουν περισσότερο και τους ομογενείς και τους ντόπιους.
Ο κ. Ρασσιάς εξέφρασε την προσδοκία του ότι η  φετινή Εβδομάδα Αποδήμων θα είναι καλύτερη από πέρυσι, ευχαρίστησε τις Αρχές του τόπου για τη βοήθεια και τόνισε πως χωρίς παιδεία δεν μπορούμε να πετύχουμε τίποτα, για αυτό η βαρύτητα πρέπει να δοθεί εκεί.
Ο κ. Αλυσανδράτος επέμεινε στο θέμα των νέων και πρότεινε να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες μέσα στους ήδη υπάρχοντες Συλλόγους για να συμμετέχουν περισσότερο. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι χρήσιμο να τους δοθεί ένας ουσιαστικός ρόλος δράσης μέσα στην τοπική κοινωνία των νησιών μας, ώστε να έχουν περισσότερα κίνητρα για να έρθουν εδώ και να προσφέρουν με τις γνώσεις και τις ιδέες τους.
Οι δράσεις των Αποδήμων θα ολοκληρωθούν στις 04 Αυγούστου με ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ το πρωί και διαλέξεις στο Πνευματικό Κέντρο του Πόρου.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer