Ένα έθιμο από τα παλιά αναβιώνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα στη Πεσσάδα
Η περιφορά της εικόνας της Ευαγγελίστριας στη Πεσσάδα (video)
Εκκλησία
06/05/2013 | 23:11

Του Παναγή Φωκά
Ένα έθιμο από τα παλιά αναβιώνει κάθε χρόνο τέτοια μέρα στη Πεσσάδα. Οι κάτοικοι αυτού του όμορφου χωριού με ευλάβεια κάνουν λιτανεία στα μικρά σοκάκια την εικόνα της Ευαγγελίστριας. Κατά τις παραδόσεις πριν πολλά χρόνια είχε πέσει στα διπλανά χωριά μια θανατηφόρα αρρώστια που σκότωνε δεκάδες ανθρώπους. Οι κάτοικοι της Πεσσάδας προσευχηθήκανε στη Ευαγγελίστρια και γύρισαν την εικόνα απ΄ άκρη σε άκρη σε όλο  το χωριό. Η Ευαγγελίστρια έκανε το θαύμα της και κανείς κάτοικος έπαθες τίποτα. Από τότε έως σήμερα οι κάτοικοι με μεγαλοπρέπεια κάνουν τη περιφορά της εικόνας στο χωριό.
Τη Θεία Λειτουργία καθώς και τη λιτάνευση τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης π. Μάρκος, ενώ το παρόν έδωσαν πολιτικοί φορείς του τόπου από διάφορα κόμματα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Διακρίναμε τους Γιώργο Τζωρτζάτο, Βαγγέλη Κεκάτο, Μάρκο Κοτσιλίνη, Θεόφιλο Μιχαλάτο, Νίκο Μενάγια, Αθηνά Αυγουστάτου, Νίκο Σκλάβο, Άγγελο Κωνσταντάκη, Νίκο Παπαδάτο κ.α
Μετά τη λιτάνευση οι κάτοικοι του χωριού είχαν ετοιμάσει ένα πλούσιο μπουφέ με πολλά φαγητά, γλυκά, αναψυκτικά και άφθονο κρασί. Συγχαρητήρια στους επιτρόπους της εκκλησίας και φυσικά στον τοπικό σύμβουλο Παναγή Δόριζα για την θερμή φιλοξενία.
Και του χρόνου με υγεία!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer