Θλίψη σε όλη τη βορεία Κεφαλονιά. Την Τρίτη η Κηδεία στη Μονή Παλιοχέρσου.
Εκοιμήθη ο π. Παναγής Σκλαβούνος από την Έρισο
Εκκλησία
24/12/2016 | 13:07

Του Παναγή Φωκά

Έφυγε πλήρης ημερών και έργων ο π. Παναγής Σκλαβούνος, που μαζί με τον αδελφό του Αρχ. Νεκτάριο Σκλαβούνο ήταν οι μοναδικοί παπάδες της Ερίσου. Γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του  1929 στα Δεφαρενάτα Ερίσου από ευσεβείς γονείς. Γρήγορα ο καλοκάγαθος Παναγής έδειξε ότι έχει κλήση στην εκκλησία και στο λόγο του θεού. Παντρεμένος με την Σταματούλα Ζεπάτου στις 28 Αυγούστου 1960 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Κεφαλλήνιας Κυρό Ιερόθεο Βουή, στο ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος στις Βασιλικάδες Ερίσου. Μία ημέρα μετά, στις 29 Αυγούστου χειροτονείται Πρεσβύτερος. Για τη πολυετή προσφορά του στην εκκλησία της νήσου, στις 9 Σεπτεμβρίου του 1999, ο τότε Μητροπολίτης Κυρός Σπυρίδωνας Καλαφατάκης θα τον τιμήσει με το εκκλησιαστικό οφφίκιο δίνοντάς του το Επιγονάτιο και τον Σταυρό.

Για πάνω από 60 έτη ο παπά Παναγής θα γυρίσει με τα πόδια όλη την Έρισο (δεν είχε αυτοκίνητο), θα είναι σε κάθε μικρή χαρά και λύπη δίπλα στους Ρισιάνους, πάντα με αγάπη και σεμνότητα. Κάτι που τον χαρακτήριζε ήταν η απλότητα και η προσφορά στον συνάθρωπο. Μαζί με τον αδελφό του, Πανοσιολογιότατο Αρχ. Νεκτάριο Σκλαβούνο, θα αναστηλώσουν και θα συντηρούν έως σήμερα την Ι.Μ. Παλιοχέρσου Ερίσου.

Ο παπά Παναγής έφερε στο κόσμο τρία αξιολάτρευτα παιδιά, την Αντιγόνη, τον Παύλο και τον Βαγγέλη.

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστή την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00 στην Ι.Μ. Παλιορχέσου στην Έρισο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ.κ. Δημητρίου.

Η δε ταφή του θα γίνει αμέσως μετά στον Άγιο Λάζαρο Δεφαρανάτων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer