Αντίθετα, παρατηρείται αυξητική τάση στις προκρατήσεις από το εξωτερικό
Γαλιατσάτος: “Δεν έχουμε ακυρώσεις”
Τουρισμός
10/02/2014 | 20:15

Κατηγορηματικός είναι, μιλώντας στο protothema.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος τόνισε ότι οι σεισμοί στο νησί δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις αφίξεις τουριστών.

“O σεισμός που έγινε στις 26 Ιανουαρίου στο νησί δεν έχει επηρεάσει τις μέχρι τώρα κρατήσεις από το εξωτερικό (prebookings). Αντίθετα, ο διεθνής αξιόπιστος μηχανισμός κρατήσεων Booking.com παρουσιάζει το νησί να έχει αυξητική τάση στις κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2014” υπογραμμίζει σχετικά.

Σε ό,τι αφορά, δε, τον εγχώριο τουρισμό, ο κ. Γαλιατσάτος διευκρίνισε ότι αυτός έτσι κι αλλιώς παρουσιάζει πτωτική τάση, η οποία δεν οφείλεται στους σεισμούς, αλλά στην οικονομική κρίση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού υποστήριξε ότι τα ΜΜΕ υπήρξαν “παραπλανητικά” και “άδικα” με την Κεφαλονιά, αφού εστίασαν μόνο στις καταστροφές που υπέστη η χερσόνησος της Παλικής από το σεισμό και δεν έδειχναν πλάνα από το υπόλοιπο νησί το οποίο παραμένει σχεδόν αλώβητο από τον Εγκέλαδο.

Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι τόσο οι σεισμολόγοι όσο και οι μηχανικοί έχουν επανειλημμένα δηλώσει πως, αν αυτός ο σεισμός συνέβαινε σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη, ακόμα και στην Ιαπωνία θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Όσο για τη συμμετοχή της Κεφαλονιάς στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αυτή θα γίνει κανονικά και μάλιστα στις 13 Φεβρουαρίου το νησί θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση BIT στο Μιλάνο.

Ο κ. Γαλιατσάτος τόνισε ότι από τη γειτονική Ιταλία κανείς δεν εξέφρασε ανησυχία για το σεισμό ούτε στην Ένωση Ξενοδόχων του νησιού, αλλά ούτε και στα γραφεία του ΕΟΤ του Μιλάνου.

Ερωτηθείς για την πρόσκληση γνωστών προσωπικοτήτων στο νησί, ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι αυτά είναι φήμες, αλλά έτσι κι αλλιώς η Κεφαλονιά είναι κάθε χρόνο πόλος έλξης διασήμων, όπως η Μαντόνα και ο Τομ Χανκς.

galiatsatos spyros

 

Πηγή: protothema.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer